Tussen Speijck en Van Eijck

wandelroute - 10 km

Een wandeling in het oostelijke vennengebied bij Oisterwijk betekent volop natuurgenot. Over een afstand van 10km wordt u langs maar liefst tien vennen geleid. Vrijwel geheel over onverharde paden lopend komt u langs veel fraaie uitzichtpunten, langs bankjes, over bruggetjes, tussen stuifduinen door en ziet u een zeer afwisselende bosvegetatie. Verfrissend is: als u al eens hier bent geweest, zult u zien dat deze route toch nieuwe paden bevat; en ook, dat u de meer bekende wegen en paden in tegengestelde richting bewandelt. Dat scheelt een slok op een borrel. En ja, horeca is er in overvloed. En ook uw schoenen kunnen verzadigd raken als het flink geregend heeft; zorg dus dat ze waterdicht zijn.

Praktische informatie

Er is een bijzonder ruim parkeerterrein aanwezig. Desondanks kan het in mooie weekends erg druk en vol zijn. Het is dan raadzaam op tijd te komen.
Horeca vindt u aan het begin van de route bij Groot Speijck. Onderweg komt u langs een aantal andere gelegenheden, zoals: Fletcher Hotel Restaurant Boschoord, Grand Café Meneer Van Eijck en ten slotte het bijzondere boscafé Boshuis Venkraai.

Wilt u meer? Het westelijk en zuidelijk vennengebied doorkruist u via de wandeling Tussen Reusel en Rosep, 11km lang. Beide tochten tezamen lopen (20km) kan ook via de wandeling Verwennende Vennen.

Wilt u nagenieten van of meer weten over Oisterwijks historie en omgeving, bezoek dan eens Oisterwijk in beeld; in de submenu's van de paarse balk vindt u heel veel interessant (video)materiaal.

Startpunt Tussen Speijck en Van Eijck

Bezoekerscentrum Natuurmonumenten Oisterwijk
Van Tienhovenlaan 4
5062 SK Oisterwijk

coördinaten: N51.56360 E5.19820
Met dank aan de routemaker(s) Foeke Jan Reitsma en aan de controleur(s) Niek Sanders.

13 reacties

4 juli 2024   

foto
Reactie
Vandaag , ondanks de hier en daar nog wat drassige paden, met een stel Muzikanten uit mijn Seniorenorkest weer erg genoten van deze prachtige wandeling. De vennen en vele doorkijkjes maken deze wandeling tot een regelrechte aanrader.
Door franske

28 juli 2023   

foto
Reactie
Ondanks een grijze, druilerige dag, een mooie wandeling gemaakt langs diverse vennen.
Door Niek Sanders

24 maart 2023   

foto
Reactie
Vandaag een wandelpool rondom de vele Oisterwijkse Vennen. Het verveelt mij nooit. Hoge waterstand nu en op een doordeweekse dag lekker rustig. Bankjes om van de mooie uitzichten te genieten en diverse horeca voor een lekkere versnapering onderweg.
Door Wilma

19 mei 2022   

foto
Reactie
Prachtige route over bospaden, langs vennen met kwakende kikkers. Het was warm/zonnig. Dus fijn dat we veelal in de schaduw konden lopen. De vele horeca onderweg, maakte dat we tijdig hebben kunnen schuilen voor een forse regenbui/onweer.
Door Netty en Maks

17 januari 2022   

foto
Reactie
Deze afwisselende route is zo prachtig. Alleen onverharde paden en heel veel vennen. Beter kan het niet. Op het eind een corona monument gemaakt door Kees Verkade. Een stilte moment na fijn wandelen.
Door Nico en Corry

2 maart 2021   

Reactie
Samen met mijn dochter en kleinzoontje van 2 jaar deze mooie route gelopen. Het was mooi weer en de vennen waren prachtig. We hadden niet verwacht dat het zo druk was. Dat viel een beetje tegen. In elk jaargetijde is deze route mooi.
Door M.F. Sinke

17 juli 2020   

foto
Reactie
Enkele weken geleden liepen we "Tussen Reusel en Rosep" en vandaag deze route van dezelfde routemaker. Niets dan lof voor deze, eveneens, prachtige wandeling die in alle jaargetijden mooi is om te lopen. Dus straks in de herfst weer!!
Door Geert

14 april 2020   

Reactie
Prachtige tocht!
Door Paul Arts

15 februari 2020   

foto
Reactie
Met mijn vrienden erg genoten van deze wandeling. Voor de echte diehards is deze wandeling mooi te combineren vanaf hetzelfde startpunt (lunchpauze) met de eveneens prachtige wandeling Tussen Reusel en Rosep totaal 21km. Twee echte aanraders.
Door Franske

16 augustus 2019   

foto
Reactie
Een route van 10 km zo uitzetten dat de wandelaar keer op keer wordt verrast door uitzicht op wéér een prachtig ven is best een uitdaging. Daar is de routemaker perfect in geslaagd! We hebben genoten van bomen, zon en heel veel ven!
Door Harm en Tiny

29 januari 2019   

foto
Reactie
Met een winters zonnetje deze prachtige route gelopen. Nieuwe vennen, paadjes en weetjes. En dat in een gebied waarvan we dachten dat we het kenden. Het blijft een fantastische omgeving. De route is heel goed beschreven.
Door Nico en corry

30 november 2018   

foto
Reactie
Op de enige mooiweerdag van deze week deze fraaie vennentocht gelopen. Ondanks het verwaaien van de herfstkleuren is toch ieder uitzicht en bospad een feestje. Met Meneer Van Eijck als rust- en hoogtepunt. En wat mooi, bij dit Witven!
Door Elvike

29 november 2018   

foto
Reactie
Aantrekkelijke route door bos en langs vennen. Lekker weer, goede paden, soms zelfs modderig bij lage waterstand. Bosbessen tweede pluk. Verrassend zwembad in een bosven. Verder wat eentonig bos en weinig vogels. 2,5 uur gezellig gewandeld.
Door Liesbeth en Freek

Gelieve opnieuw in te loggen.

Beste
Vanwege verbeteringen in veiligheid dient u opnieuw in te loggen om de website volledig te kunnen gebruiken.

je bent ingelogd als:

Word Abonnee!

Voor slechts € 13,50 heb je een jaar lang toegang tot De Mooiste Routes! Gedetailleerde routebeschrijvingen, topografische kaarten en gpx-files.

Ik word abonnee!

Bestel een losse route

Heb je geen abonnement maar wil je wel op pad met deze route? Klik op de knop 'koop deze route'. Na betaling van € 2,50 heb je direct toegang tot de route en kun je op pad!

Op pad met je smartphone

Je kunt onze routes ook volgen met je smartphone als gps. Dat gaat eigenlijk heel eenvoudig. Wil je hier meer over weten?  Lees hier verder.


een moment geduld...

je bent niet ingelogd

Om de aanvullende informatie voor routes te kunnen bekijken, moet je eerst ingelogd zijn, of een geldig abonnement hebben voor toegang tot deze route.

Wil je abonnee worden? Klik dan op "meer informatie"