Rondje Gaasterland

46 km

Startpunt

P langs Erasmusstraat
Erasmusstraat 1
8561 BW Balk

coördinaten: N52.89650 E5.57859

Introductie

Vanuit Balk, het centrum van Zuidwest-Friesland, leidt deze fietstocht u naar het mooie vestingstadje Sloten. Het beschermde stadsgezicht ziet er nog net zo uit als vroeger. Door het weidse Friese landschap toert u via de dorpen Nijemirdum en Oudemirdum naar het Klif bij Mirns. Een leuke pleisterplek met uitzicht over het IJsselmeer. De kitesurfers springen meters hoog als er veel wind is.
Het is daarna lekker toeren over de vele slingerende paadjes door het bosrijke gedeelte van Gaasterland.
U passeert een begraafplaats met een klokkenstoel en keert dan terug naar Balk.
De tocht gaat vrijwel helemaal via fietsknooppunten.

Praktische informatie

De parkeerplaats aan de Erasmusstraat is klein. Is deze vol, volg dan de Erasmusstraat circa 300m tot de kerk aan Douwe Aukesstraat. Daar is voldoende parkeerruimte.

Horecagelegenheden:
HCR Teernstra bij het startpunt is dagelijks geopend vanaf 10 uur.
Rond de gracht in Sloten zijn diverse terrassen.
Lust eten en drinken in Oudemirsum.
Paviljoen 't Mar ligt op het Klif bij Mirns pal aan het IJsselmeer.
Hotel & Restaurant Jans vindt u aan de rand van het Rijsterbos.

In Oudemirdum staat het Bezoekerscentrum Mar en Klif. U kunt er onder andere de film Grutsk over het Nationaal Landschap Zuidwest Fryslân bekijken.
Met dank aan de routemaker(s) Mieke Timmer en aan de controleur(s) Aad van Dorp.

6 reacties

4 september 2023   

foto
Reactie
Wat een verrassingstocht! Eerst over weggetjes door het mooie, waterrijke Friese land, met als hoogtepunt het schitterende Sloten. Op het laatst over prachtige slingerpaadjes door de Gaasterlandse bossen. Een juweel!
Door Jan en Willy ter Haar

2 september 2023   

foto
Reactie
Met ideaal fietsweer deze route gefietst. Veel bos gezien, maar ook het IJsselmeer. Goede fietspaden. Gecombineerd gefietst samen met Op naar Stavoren.
Door Aad van Dorp

12 juni 2022   

foto
Reactie
Voor ons was dit een vijf sterren fietsroute. Vol afwisseling van bos, weide, water en schilderachtige dorpjes ihb Sloten.. In één woord prachtig.
Door Ina van der Goot

24 mei 2021   

foto
Reactie
Een mooie route, waar je kunt genieten van de vergezichten, het water, watersport, de mooie dorpen, de kronkelende fietspaadjes door de bossen, heerlijk genieten op een bankje (zie foto) of een terrasje, en heerlijk kunt eten in de restaurants.
Door A. Jansen

22 juni 2019   

Reactie
Heerlijke route. Ik ben in Oudemirdum begonnen en vervolgens de route gefietst. Bos en open landschap. In Wijckel een aan te bevelen theetuin bezocht en iets gedronken en gegeten. Heerlijke dag gehad.
Door Lies

14 juli 2018   

Reactie
Gestart in Sloten, deze afwisselende route gefietst. Veel km's door de bossen en langs het IJsselmeer terug. Het was drukker op het water als op de weg.
Door cor

Gelieve opnieuw in te loggen.

Beste
Vanwege verbeteringen in veiligheid dient u opnieuw in te loggen om de website volledig te kunnen gebruiken.

je bent ingelogd als:

Word Abonnee!

Voor slechts € 13,50 heb je een jaar lang toegang tot De Mooiste Routes! Gedetailleerde routebeschrijvingen, topografische kaarten en gpx-files.

Ik word abonnee!

Bestel een losse route

Heb je geen abonnement maar wil je wel op pad met deze route? Klik op de knop 'koop deze route'. Na betaling van € 2,50 heb je direct toegang tot de route en kun je op pad!

Op pad met je smartphone

Je kunt onze routes ook volgen met je smartphone als gps. Dat gaat eigenlijk heel eenvoudig. Wil je hier meer over weten?  Lees hier verder.


een moment geduld...

je bent niet ingelogd

Om de aanvullende informatie voor routes te kunnen bekijken, moet je eerst ingelogd zijn, of een geldig abonnement hebben voor toegang tot deze route.

Wil je abonnee worden? Klik dan op "meer informatie"