Typisch Twente

fietsroute - 39 km

Typisch Twente is een heerlijke fietstocht door het rustige, gelijknamige land. Vanaf het gezellige eetcafé Postelhoek in Oud-Ootmarsum fietst u over landweggetjes en zult u onderweg volop van de landerijen en lommerrijke boerderijen genieten. Als u na een bos- en vennenrijk gebied Duitsland aanraakt, maakt u kennis met hun stoepfietspad. U keert via Springendal terug naar de Postelhoek.

Praktische informatie

De Postelhoek bij het startpunt is gesloten.
Onderweg passeert u horecagelegenheden.
Erfgoed Bossem in Lattrop en de Grafschafter Theestube naast de schitterende watermolen in Lage zijn leuke pauzeplaatsen.

Op een derde van de fietstocht komt u langs de Cosmos Sterrenwacht. Er is een planetarium en een sterrentuin. Op di t/m zo geopend vanaf 12.30 - 17.30 uur. Op zaterdagavond van 19.30 - 22.00 uur.

Startpunt Typisch Twente

Postelhoek
Laagsestraat 56
7637 PC Oud Ootmarsum

coördinaten: N52.41800 E6.90882
Met dank aan de routemaker(s) Mieke Timmer en aan de controleur(s) Aad van Dorp.

5 reacties

3 mei 2021   

foto
Reactie
Interessante route door Twente, en met name Dinkelland en ook een klein stukje over de grens. De route volgt vooral rustige wegen en er is voldoende te zien onderweg. De korte wandelexcursie door het natuurgebiedje Bergvennen is een aanrader.
Door Aad van Dorp

6 september 2020   

foto
Reactie
Heerlijk toeren door het Twentse landschap en aansluitend ook door Duitsland.
Rustige landwegen en kleine fietspaden.
Genoten hebben we van deze tocht.
Door Marjan

27 juni 2020   

foto
Reactie
Met mooi weer genoten van deze fietstocht. Het is een aanrader om achter het schuivenhuisje aan de Dinkel te kijken. Er zitten veel weidebeekjuffers. Ze hebben een vlinderachtige vlucht. Een uitdaging om op de foto te krijgen.
Door JvG

26 februari 2019   

foto
Reactie
Op een lenteachtige winterdag deze fraaie tocht gefietst. Vooral het stuk door Duitsland met zijn prachtige grensweg is en extra ster waard.
Door Niek en Marianne

11 juni 2017   

foto
Reactie
Het weer 5 *****, het landschap 5*****, voeg daaraan toe prachtige weggetjes, paadjes, vennen en mooie boerderijen en telkens weer dat schitterende riviertje De Dinkel, en je krijgt zomaar een "typische" 5 ***** fietsroute. Een juweeltje !
Door Jan en Willy ter Haar

Gelieve opnieuw in te loggen.

Beste
Vanwege verbeteringen in veiligheid dient u opnieuw in te loggen om de website volledig te kunnen gebruiken.

je bent ingelogd als:

Word Abonnee!

Voor slechts € 13,50 heb je een jaar lang toegang tot De Mooiste Routes! Gedetailleerde routebeschrijvingen, topografische kaarten en gpx-files.

Ik word abonnee!

Bestel een losse route

Heb je geen abonnement maar wil je wel op pad met deze route? Klik op de knop 'koop deze route'. Na betaling van € 2,50 heb je direct toegang tot de route en kun je op pad!

Op pad met je smartphone

Je kunt onze routes ook volgen met je smartphone als gps. Dat gaat eigenlijk heel eenvoudig. Wil je hier meer over weten?  Lees hier verder.


een moment geduld...

je bent niet ingelogd

Om de aanvullende informatie voor routes te kunnen bekijken, moet je eerst ingelogd zijn, of een geldig abonnement hebben voor toegang tot deze route.

Wil je abonnee worden? Klik dan op "meer informatie"