Eijsder Beemden

wandelroute - 10 km

De Eijsder Beemden is een 63ha groot natuurgebied gelegen aan de oostzijde van de Maas. Het hele gebied is vrij toegankelijk. Er mag dus afgeweken worden van het pad, rekening houdend met de grazers. Een heel mooi gevarieerd gebied dat bestaat uit graslanden, plassen, wilgenbossen en een heringericht groot grindgat. De koninks en galloways verblijven het hele jaar in dit gebied. Door de aanwezigheid van de kuddes, en de grote variatie aan bodem- en vochtomstandigheden, vinden vele planten, insecten en watervogels er een prima leefomgeving.
Halverwege de route verlaat u het natuurgebied om het Kasteel Eijsden te bezoeken. Een rondje door de tuin van het kasteel is zeker de moeite waard.
Op de terugweg komt u langs de Groene Hotspot 10: De ruige Eijsder Beemden.

Praktische informatie

Het startpunt is per openbaar vervoer bereikbaar: buslijn Maastricht-Eijsden, halte Oost-Maarland Catharinastraat.
Komt u met de auto rij dan bij Grand Café Portofino ongeveer 100m rechtdoor naar het openbaar Parkeerterrein. Het café is geopend van wo t/m zo vanaf 11 uur.
Ongeveer halverwege de wandeling, vlak voordat u Kasteel Eijsden bereikt, zijn er diverse leuke cafés en terrassen in het historisch centrum van Eijsden.
Nadere informatie over het natuurgebied zie: Limburgs Landschap.

Startpunt Eijsder Beemden

Grand Café Portofino
Kasteellaan 5
6245 SB Eijsden

coördinaten: N50.79510 E5.70148
Met dank aan de routemaker(s) Lenie Damsma en aan de controleur(s) José van Vonderen.

1 reactie

5 januari 2018   

foto
Reactie
Het waterpeil van de Maas is flink gestegen. Grindplassen in de Eijsder Beemden zijn veelal verbonden met de Maas waardoor sommige paden niet meer begaanbaar zijn. Je mag er vrij rondstruinen. Toch nog een leuke en avontuurlijke wandeling!
Door Lenie

Gelieve opnieuw in te loggen.

Beste
Vanwege verbeteringen in veiligheid dient u opnieuw in te loggen om de website volledig te kunnen gebruiken.

je bent ingelogd als:

Word Abonnee!

Voor slechts € 13,50 heb je een jaar lang toegang tot De Mooiste Routes! Gedetailleerde routebeschrijvingen, topografische kaarten en gpx-files.

Ik word abonnee!

Bestel een losse route

Heb je geen abonnement maar wil je wel op pad met deze route? Klik op de knop 'koop deze route'. Na betaling van € 2,50 heb je direct toegang tot de route en kun je op pad!

Op pad met je smartphone

Je kunt onze routes ook volgen met je smartphone als gps. Dat gaat eigenlijk heel eenvoudig. Wil je hier meer over weten?  Lees hier verder.


een moment geduld...

je bent niet ingelogd

Om de aanvullende informatie voor routes te kunnen bekijken, moet je eerst ingelogd zijn, of een geldig abonnement hebben voor toegang tot deze route.

Wil je abonnee worden? Klik dan op "meer informatie"