Hardinxveld - Arkel

13 km of 18 km

Startpunt

Station Boven-Hardinxveld
Parallelweg 174
3371 GH Hardinxveld-Giessendam

coördinaten: N51.83200 E4.87816

Introductie

Deze gevarieerde lijnwandeling voert u door het natuurgebied Avelingen en langs het Kanaal van Steenenhoek naar de historische binnenstad van Gorinchem. Via de oude stadswallen wandelt u naar het centrum waar u kunt genieten van de vele terrasjes. Kiest u de korte variant, dan eindigt de wandeling bij station Gorinchem. De 18km wandeling brengt u langs het Merwedekanaal en de Linge naar het station van Arkel.

Praktische informatie

Het startpunt is zowel per trein (R-net) als per bestelbus van QBUZZ te bereiken.
Bent u met de auto, nabij het station is (meestal) voldoende parkeergelegenheid. Denk er wel aan dat u dan met de trein terug moet naar het startpunt.

In Gorinchem nabij de aanlegplaats van de veerdiensten vindt u Petit restaurant De Boulevard met mooi uitzicht over de rivier.
Restaurant De Gasterij is een van de vele horecagelegenheden op de gezellige grote markt boordevol terrasjes.
Met dank aan de routemaker(s) Kick Bergsma en aan de controleur(s) Angeline Boef.

3 reacties

2 juni 2022   

Reactie
Deze route verdient 3 dikke sterren. Ja, hier en daar verkeerslawaai. Wordt echter ruimschoots gecompenseerd door de vele mooie stukken, geregeld langs water. Op menig bankje is het goed toeven. Gorinchem is een leuke plaats.
Door Angeline

11 september 2021   

Reactie
Deze wandeling komt voornamelijk langs wegen en bedrijventerreinen. De sporadische mooie gedeeltes compenseren dat niet. Helaas een flinke tegenvaller.
Door Daniël

14 oktober 2020   

foto
Reactie
Aardige route langs vele Zuid-Hollandse wateren, zoals langs de Boven-Merwede. Ook de stadswal en de stadskern van Gorinchem zijn leuk. Jammer van het verkeerslawaai langs de Linge. Wellicht is deze wandeling meer geschikt voor het voorjaar.
Door Anne

Gelieve opnieuw in te loggen.

Beste
Vanwege verbeteringen in veiligheid dient u opnieuw in te loggen om de website volledig te kunnen gebruiken.

je bent ingelogd als:

Word Abonnee!

Voor slechts € 13,50 heb je een jaar lang toegang tot De Mooiste Routes! Gedetailleerde routebeschrijvingen, topografische kaarten en gpx-files.

Ik word abonnee!

Bestel een losse route

Heb je geen abonnement maar wil je wel op pad met deze route? Klik op de knop 'koop deze route'. Na betaling van € 2,50 heb je direct toegang tot de route en kun je op pad!

Op pad met je smartphone

Je kunt onze routes ook volgen met je smartphone als gps. Dat gaat eigenlijk heel eenvoudig. Wil je hier meer over weten?  Lees hier verder.


een moment geduld...

je bent niet ingelogd

Om de aanvullende informatie voor routes te kunnen bekijken, moet je eerst ingelogd zijn, of een geldig abonnement hebben voor toegang tot deze route.

Wil je abonnee worden? Klik dan op "meer informatie"