Torentjes van Steyl

wandelroute - 16 km

De torentjes van Steyl zullen u meteen opvallen in dit kloosterdorp. Er wonen en werken nog steeds paters, broeders en zusters in de drie kloosters. Sinds 2004 is een deel van de oude dorpskern van rijkswege aangewezen als beschermd dorpsgezicht.
De wandeling begint langs de Maas. Na het oversteken van het spoor en de A73 komt u in het bosrijke natuurgebied Holtmühle van Staatsbosbeheer, met vennen, groeves en kasteel Holtmühle. Het sluit aan bij het Duitse natuurgebied Ravensheide, daar komt u ook een stukje doorheen.

Als u na de wandeling nog energie over heeft dan is een kijkje in het ‘dorp met een missie’ zeker de moeite waard. U kunt bijvoorbeeld. een bezoek brengen aan het Missiemuseum, de botanische tuin Jochumhof en niet te vergeten de kloostertuinen bij het Ketelhuis met zijn unieke verzameling planten en bomen. De bordjes in het dorp wijzen u de weg ernaartoe!

Praktische informatie

Er is geen grote parkeerplaats in het dorp maar op diverse plekken is er mogelijkheid tot parkeren. De wandeling start bij 't Vaerhoes.

Ongeveer halverwege de route komt u langs Café Maalbekerhöhe, helaas alleen op zondag geopend vanaf 11 uur.
Na ongeveer 13km kunt u terecht bij het Bilderberg Château Holtmühle.
De kruidentuin bij Chateau Holtmühle is, afhankelijk van de weersomstandigheden, geopend op ma van 8 tot 13 uur, di t/m vr van 8-16 uur en zo van 12 tot 16 uur.

Startpunt Torentjes van Steyl

Café-Restaurant 't Vaerhóes
Veerweg 16
5935 BK Steyl

coördinaten: N51.33360 E6.11945
Met dank aan de routemaker(s) Lenie Damsma en aan de controleur(s) Huub Dieteren en Theo Wilbers.

7 reacties

22 mei 2023   

foto
Reactie
Wandeling met hele mooie stukken, waar helaas tijdelijk aan wordt gewerkt (de Maasoever), of waar altijd wordt gewerkt (de zandgroeve) en die best wel hinderlijk wordt doorbroken door de A73. De tuin van Chateau Holtmühle is een bezoek meer dan waard
Door Marien

9 december 2020   

Reactie
Een mooie en afwisselende route. De aanloop is even druk maar vooral het deel over de snelweg is prachtig. Jammer dat er in Coronatijd weinig te doen is in Steyl. De tuin was wel open en daar kun je ook coffee-to-go met een wafel krijgen.
Door Rob

21 juli 2019   

Reactie
De steilrand, de Maas, de kleigroeves, maken dit tot een bijzondere , afwisselende route en het veer en terras aan de Maas maken het vakantie gevoel compleet.
Door Sitske van der Leck

9 juli 2019   

Reactie
Mooie wandelroute met veel afwisseling.
Door Paul

5 september 2017   

Reactie
23 grd., droog, meest zonnig en de route was erg mooi. Duidelijk beschreven. Veel variatie: dorpjes, mooie riviergezichten met pontjes, sluizen, bospaadjes, kasteeltje. Kortom het was perfect. Complimenten voor routemaker Lenie Damsma.
Door Cor van Geloof

7 januari 2016   

foto
Reactie
Lopend over een voormalige smalspoorbaan t.b.v. kleiwinning in de stuwwal komt het verleden dichtbij. Ook bij de voormalige watermolen en de door vleermuizen bewoonde bunker. Een bronbeekje kruist je pad en even verder nog groene Paardestaarten!
Door Ton van Leest

19 november 2015   

foto
Reactie
Afwisselende route, bos, vijvers, rivier de Maas en enkele mooie dorpskernen of gedeeltes daarvan.
Door Theo Wilbers en Huub Dieteren

Gelieve opnieuw in te loggen.

Beste
Vanwege verbeteringen in veiligheid dient u opnieuw in te loggen om de website volledig te kunnen gebruiken.

je bent ingelogd als:

Word Abonnee!

Voor slechts € 13,50 heb je een jaar lang toegang tot De Mooiste Routes! Gedetailleerde routebeschrijvingen, topografische kaarten en gpx-files.

Ik word abonnee!

Bestel een losse route

Heb je geen abonnement maar wil je wel op pad met deze route? Klik op de knop 'koop deze route'. Na betaling van € 2,50 heb je direct toegang tot de route en kun je op pad!

Op pad met je smartphone

Je kunt onze routes ook volgen met je smartphone als gps. Dat gaat eigenlijk heel eenvoudig. Wil je hier meer over weten?  Lees hier verder.


een moment geduld...

je bent niet ingelogd

Om de aanvullende informatie voor routes te kunnen bekijken, moet je eerst ingelogd zijn, of een geldig abonnement hebben voor toegang tot deze route.

Wil je abonnee worden? Klik dan op "meer informatie"