Lemelerleeuw

9 km

Startpunt

Camping De Lemeler Esch
Lemelerweg 16
8148 PC Lemele

coördinaten: N52.46695 E6.42537

Introductie

Deze heuvelrijke wandeling begint en eindigt in Lemele. U wandelt door bos, over heide en beklimt de Archemerberg en de Lemelerberg. Op de top ontmoet u de markante, monumentale Lemelerleeuw. Aan de voet van deze bergen maakt u kennis met de Lemeleresch. Er zitten pittige stukken in de wandeling, maar de beloning is fantastisch!

Praktische informatie

Het Boscafé Lemeler Esch bij de start is dagelijks geopend vanaf 10 uur.
Halverwege de route vindt u Theehuis De Lemelerberg. Geopend in het weekend en beperkt daarbuiten. Verderop is er nog het (overdekte) Rustpunt De Schaapskooi en de Hooiberg (open in de zomermaanden).

Het laatste stukje van de wandeling gaat over de camping. Honden zijn toegestaan mits aangelijnd.
Met dank aan de routemaker(s) Therese van de Brug en Tineke Poortman en aan de controleur(s) Eldert Prijt.

7 reacties

2 januari 2022   

foto
Reactie
Ook op een winterse zondag in januari is dit een mooie route om te wandelen. Genieten van de verre uitzichten. We kwamen ook de schaapskudde nog tegen. De verschillende horeca was open voor warme To go consumpties. Zeer de moeite waard deze 9 km.
Door Roelof en Jeannette Courtz

21 maart 2021   

Reactie
Mooie route met verschillende hoogtes. Speciale uitkijkplekken waarvan je einden ver kunt kijken. Mooi gebied zeer afwisselend.
Door Henri

10 juni 2020   

foto
Reactie
Onderweg van Drenthe naar Twente 2 toppen van de Sallandse Heuvelrug beklommen. Prachtige vergezichten. En de leeuw hield nog steeds de wacht! Leuk overdekt rustpunt op de LemelerEsch, helaas beide horeca gesloten.
Door Peter en Tineke de Graaf

19 januari 2018   

foto
Reactie
The day after! Donderdag die vreselijke storm en vrijdag lopen wij de Lemelerleeuw, heerlijk rustig op de vrijdag. Jammer dat het theehuis door de week niet open is. Het Boscafe Lemeler Es is wel open. Prachtige route en met hond te lopen!
Door Lidy met hondje Jaen

7 januari 2018   

foto
Reactie
Vandaag van deze mooie route genoten. Wij vonden de tweede helft wat minder. Kwam ook wel een beetje door de straffe oostenwind op de vlakke stukken 😊
Door Harry en Marian

18 juni 2016   

foto
Reactie
Allemachtig prachtig, wat een mooie route weer! Deze ga ik in augustus nog eens lopen, zo benieuwd naar de heide die dan in bloei staat. Heerlijk halverwege weer even bijtanken op het terras! De foto is door Han gemaakt, wandelmaatje van vandaag.
Door Lidy Noorman

8 maart 2016   

Reactie
Een heerlijke wandeling door prachtige natuur met weidse uitzichten.
dat is echt genieten van "onze" bergen.
Door Loes en Theo van den Dool

Gelieve opnieuw in te loggen.

Beste
Vanwege verbeteringen in veiligheid dient u opnieuw in te loggen om de website volledig te kunnen gebruiken.

je bent ingelogd als:

Word Abonnee!

Voor slechts € 13,50 heb je een jaar lang toegang tot De Mooiste Routes! Gedetailleerde routebeschrijvingen, topografische kaarten en gpx-files.

Ik word abonnee!

Bestel een losse route

Heb je geen abonnement maar wil je wel op pad met deze route? Klik op de knop 'koop deze route'. Na betaling van € 2,50 heb je direct toegang tot de route en kun je op pad!

Op pad met je smartphone

Je kunt onze routes ook volgen met je smartphone als gps. Dat gaat eigenlijk heel eenvoudig. Wil je hier meer over weten?  Lees hier verder.


een moment geduld...

je bent niet ingelogd

Om de aanvullende informatie voor routes te kunnen bekijken, moet je eerst ingelogd zijn, of een geldig abonnement hebben voor toegang tot deze route.

Wil je abonnee worden? Klik dan op "meer informatie"