Spaarnwoude

15 km

Startpunt

Villa Zomerdijk
Genieweg 1
1981 LN Velsen-Zuid

coördinaten: N52.44408 E4.68842

Introductie

Tijdens deze wandeling kunt u volop genieten van het 3.000 hectare grote recreatiegebied Spaarnwoude. U wandelt door polders en bos, langs weides en water. De route gaat dwars over de mooie openbare golfbaan Spaarnwoude. Regelmatig loopt u over graspaden, maar er wordt ook gebruik gemaakt van de vele rustige fietspaden. Spaarnwoude ligt vlakbij een paar snelwegen. Afhankelijk van de wind hoort u wel eens het gesuis van de auto's. U ziet ze echter nauwelijks.

Praktische informatie

Bij het startpunt kunt u parkeren op de parkeerplaats bij de kanobaan.Het startpunt is per bus bereikbaar; uitstaphalte Zijkanaal-B, Velsen-Zuid.

Villa Zomerdijk is op maandag gesloten. Wilt u zeker weten wat de openingstijden zijn, neem dan contact op met het restaurant. Er zijn horecagelegenheden onderweg, zie hiervoor de routebeschrijving.

Let op: begin augustus wordt jaarlijks in het Spaarnwoude op een zaterdag Dance Valley georganiseerd. Dit is Nederlands grootste openlucht dansfeest. Rond de datum waarop het festijn plaatsvindt zijn enkele paden van de route dan afgesloten.
Met dank aan de routemaker(s) Mieke Timmer en aan de controleur(s) Tiny Laan en Piet Laan.

2 reacties

31 oktober 2019   

foto
Reactie
Genoten: zonovergoten na vorst in oktober. De bladeren vallen gekleurd van de bomen in dit parkachtige landschap met kunst(ige) heuvels. Alles overgoten met het gezang van dalende metalen vogels.
Door Hans Doorenbosch

8 oktober 2016   

foto
Reactie
Een afwisselende wandeling met veel boeiende indrukken op sportief en recreatief gebied. Heel interessant is ook de passage van de uitgebreide golfterreinen in deze natuurrijke omgeving. Van harte aanbevolen!
Door Piet Laan

Gelieve opnieuw in te loggen.

Beste
Vanwege verbeteringen in veiligheid dient u opnieuw in te loggen om de website volledig te kunnen gebruiken.

je bent ingelogd als:

Word Abonnee!

Voor slechts € 13,50 heb je een jaar lang toegang tot De Mooiste Routes! Gedetailleerde routebeschrijvingen, topografische kaarten en gpx-files.

Ik word abonnee!

Bestel een losse route

Heb je geen abonnement maar wil je wel op pad met deze route? Klik op de knop 'koop deze route'. Na betaling van € 2,50 heb je direct toegang tot de route en kun je op pad!

Op pad met je smartphone

Je kunt onze routes ook volgen met je smartphone als gps. Dat gaat eigenlijk heel eenvoudig. Wil je hier meer over weten?  Lees hier verder.


een moment geduld...

je bent niet ingelogd

Om de aanvullende informatie voor routes te kunnen bekijken, moet je eerst ingelogd zijn, of een geldig abonnement hebben voor toegang tot deze route.

Wil je abonnee worden? Klik dan op "meer informatie"