Kilsdonkse Molen

fietsroute - 58 km

Het is genieten van de rust en de ruimte tijdens deze fietsroute in de gemeente Bernheze. U fietst door kleinschalig boerenlandschap, bos en beekdalen. Regelmatig doorkruist u een dorpskern. U toert over landweggetjes en fietspaden, maar af en toe komt er een onverharde weg op uw pad. De Kilsdonkse molen, de Abdij van Berne en Kasteel Heeswijk brengen u terug in tijden van weleer.

Praktische informatie

In de nabijheid van de Kilsdonkse Molen is een halfverhard parkeerterrein.
U komt regelmatig horeca tegen op de route. Op maandag zijn veel gelegenheden gesloten.

Bij de Kilsdonkse molen is een bezoekerscentrum en een horecagelegenheid. Kijk wel even op de agenda wanneer u er terecht kunt.
Klik voor informatie over de Abdij van Berne op de link.
Hier vindt u informatie over het bezoek aan het kasteelmuseum van Kasteel Heeswijk. Brasserie Het Koetshuis heeft dezelfde openingstijden als het kasteel.
IJsboerderij Op De Nieuwekampen is in het zomerseizoen dagelijks geopend. In het winterseizoen op vrijdag van 13.30 - 18.00 uur. Op zaterdag van 10 - 17 uur.
De Vinkelse molen, klik op de website op ruimte onder de meule voor de openingstijden.
Na Nistelrode komt u langs Beleeftuin De Nistel.

Startpunt Kilsdonkse Molen

Kilsdonkse Molen
Kilsdonkseweg 4-6
5473 KK Dinther

coördinaten: N51.63730 E5.50479
Met dank aan de routemaker(s) Mieke Timmer en aan de controleur(s) Corry van Oudheusden.

8 reacties

15 juni 2021   

Reactie
Prachtige route door de Brabantse natuur. Via de oprijlaan naar het kasteel in Heeswijk, heel mooi. Afwisselende route zowel in omgeving als de wegen en paden waar je over fietst.
Door Christien

3 maart 2021   

Reactie
Een prachtige dag om te fietsen. Goed verzorgde route gpx-data klopten prima. Wel een paar zandpaden die in de zomer voor de racefiets misschien uitdagend kunnen zijn. (Nu niet!) Genoten van het typische Brabantse landschap. Inclusief de geurtjes.
Door Gerhard Breukink

5 januari 2021   

foto
Reactie
Bijzondere route, vooral het zuidelijke deel.
Voor de liefhebber een verhaaltje en foto's van deze tocht via deze link: https://www.jansiemonsma.nl/448178116
Door Jan Siemonsma

18 juli 2020   

foto
Reactie
Deze route nog maar eens gefietst tijdens onze vakantie. Bij de molen is het nog steeds heerlijk toeven. De omgeving is er prachtig. Onderweg de rust en het moois van het Brabantse land. Heel gevarieerd fietsen. En niet te vergeten heerlijk ijs.
Door Nico en Corry

14 oktober 2018   

foto
Reactie
Met dit najaar zo kenmerkende Indian Summer hebben deze mooie route gereden. Mooi, afwisselend en een mooie kleurenpracht van de bomen die al in de herfsttooi waren. Helaas waren een aantal zandpaden minder goed berijdbaar.
Door Aloys

10 juni 2018   

foto
Reactie
Heerlijke fietsroute. Startplaats is mooi gelegen en de molen is prachtig. Onderweg veel moois te zien, kasteel en abdij. En niet te vergeten, genieten van heerlijk ijs.
Door Nico en Corry

18 april 2018   

foto
Reactie
Mooie fraaie route over rustige wegen. Om met lunchtijd uit te komen in Loosbroek ben ik de route begonnen bij de Abdij in Heeswijk en dan wordt het gelijk al mooi. Een aantal bijzondere gebouwen geven de route nog een extra ster.
Door Rob Hagedoorn

12 september 2016   

foto
Reactie
Prachtige afwisselende fietsroute in een voor mij bekend gebied.
De route komt namelijk langs mijn geboortehuis waar ik inmiddels al 35 jaar niet meer woon. Erg leuk om hier weer eens te fietsen.
De beschrijving is perfect. Bedankt!
Door Johanna

Gelieve opnieuw in te loggen.

Beste
Vanwege verbeteringen in veiligheid dient u opnieuw in te loggen om de website volledig te kunnen gebruiken.

je bent ingelogd als:

Word Abonnee!

Voor slechts € 13,50 heb je een jaar lang toegang tot De Mooiste Routes! Gedetailleerde routebeschrijvingen, topografische kaarten en gpx-files.

Ik word abonnee!

Bestel een losse route

Heb je geen abonnement maar wil je wel op pad met deze route? Klik op de knop 'koop deze route'. Na betaling van € 2,50 heb je direct toegang tot de route en kun je op pad!

Op pad met je smartphone

Je kunt onze routes ook volgen met je smartphone als gps. Dat gaat eigenlijk heel eenvoudig. Wil je hier meer over weten?  Lees hier verder.


een moment geduld...

je bent niet ingelogd

Om de aanvullende informatie voor routes te kunnen bekijken, moet je eerst ingelogd zijn, of een geldig abonnement hebben voor toegang tot deze route.

Wil je abonnee worden? Klik dan op "meer informatie"