Staphorsterbos

fietsroute - 37 km

Deze fietstocht brengt u langs bos en heide, door kleine dorpjes en langs mooie boerderijen. Ook komt u langs het ooievaarsstation De Lokkerij, een bezoek zeker waard. Als u wat geluk heeft, ziet u vele ooievaars rondvliegen of met z'n zestigen in een weiland staan.
Deze route is extra fraai als de heide in bloei staat, of in de herfst met al die prachtige herfstkleuren. Dus stap op de fiets en geniet van al dit moois, gelegen op de grens van Drenthe en Overijssel.

Praktische informatie

Horeca:
Tijdens het hoogseizoen is er bij recreatievijver De Zwarte Dennen een cafetaria met toilet.
Châteauhotel en Restaurant De Havixhorst in De Schiphorst.
Openingstijden van Eetcafé Het Vergulde Ros vindt u op de website.

Ooievaarsbuitenstation De Lokkerij kunt u bezoeken vanaf 1 april tot 1 september, op wo en za van 13 - 17uur. Wetenswaardigheden over dit station kunt u vinden op de website.

Startpunt Staphorsterbos

NS station Meppel
Stationsweg 70
7941 HG Meppel

coördinaten: N52.69175 E6.19756
Met dank aan de routemaker(s) Andre Douma en aan de controleur(s) Aad van Dorp.

2 reacties

22 maart 2019   

foto
Reactie
Prettige fietsroute door het open land langs de Reest en bos en heide van boswachterij Staphorst. Een gevarieerde omgeving en over het algemeen goed begaanbare fietspaden. Sommige stukjes zijn onverhard, maar goed met de fiets te doen.
Door Aad van Dorp

9 september 2016   

foto
Reactie
Wij hebben tijdens het controleren van deze route genoten van de afwisselende omgeving. Voor fietsers die genoeg energie over hebben, is een bezoekje aan de historische binnenstad van Meppel een aanrader.
Door Sytze en Adri Jager

Gelieve opnieuw in te loggen.

Beste
Vanwege verbeteringen in veiligheid dient u opnieuw in te loggen om de website volledig te kunnen gebruiken.

je bent ingelogd als:

Word Abonnee!

Voor slechts € 13,50 heb je een jaar lang toegang tot De Mooiste Routes! Gedetailleerde routebeschrijvingen, topografische kaarten en gpx-files.

Ik word abonnee!

Bestel een losse route

Heb je geen abonnement maar wil je wel op pad met deze route? Klik op de knop 'koop deze route'. Na betaling van € 2,50 heb je direct toegang tot de route en kun je op pad!

Op pad met je smartphone

Je kunt onze routes ook volgen met je smartphone als gps. Dat gaat eigenlijk heel eenvoudig. Wil je hier meer over weten?  Lees hier verder.


een moment geduld...

je bent niet ingelogd

Om de aanvullende informatie voor routes te kunnen bekijken, moet je eerst ingelogd zijn, of een geldig abonnement hebben voor toegang tot deze route.

Wil je abonnee worden? Klik dan op "meer informatie"