Lange Jan

kanoroute - 16 km of 21 km

Lange Jan is een afwisselende kanotocht over rustig water, die begint en eindigt in Leusden. U peddelt op het Utrechtse Valleikanaal, langs het verborgen dorp Leusden, brengt een bezoek aan de grachten van Amersfoort en zult verbaasd zijn over de goed bewaarde binnenstad. Via twee landgoederen brengt de Heiligenbergerbeek u dwars door een beukenbos, de weidse weilanden weer in.

Praktische informatie

De route heeft zes (in de zomer mogelijk zeven) kanovriendelijke overdraagplaatsen. In – en uitstappen gaat heel makkelijk: voor enkele overdragingen is een kanokarretje wel handig. Horeca in hartje Amersfoort en net voor het eindpunt

Horeca in hartje Amersfoort en net voor het eindpunt

Startpunt Lange Jan

Kanocentrum Boerderij Berg
Langesteeg 2A
3831 RZ Leusden

coördinaten: N52.11465 E5.44114
Met dank aan de routemaker(s) Karst Quast en aan de controleur(s) Coby Nell.

1 reactie

21 mei 2020   

foto
Reactie
Met man en hond heerlijk gevaren in een gehuurde kajak. Een stevige boot die prettig vaart. Het was een warme dag: met vele peddelaars op het water. Bij het overdragen gaf dat een gezellige sfeer. Tijdens het varen was het genieten van de rust.
Door Coby Nell

Gelieve opnieuw in te loggen.

Beste
Vanwege verbeteringen in veiligheid dient u opnieuw in te loggen om de website volledig te kunnen gebruiken.

je bent ingelogd als:

Word Abonnee!

Voor slechts € 13,50 heb je een jaar lang toegang tot De Mooiste Routes! Gedetailleerde routebeschrijvingen, topografische kaarten en gpx-files.

Ik word abonnee!

Bestel een losse route

Heb je geen abonnement maar wil je wel op pad met deze route? Klik op de knop 'koop deze route'. Na betaling van € 2,50 heb je direct toegang tot de route en kun je op pad!

Op pad met je smartphone

Je kunt onze routes ook volgen met je smartphone als gps. Dat gaat eigenlijk heel eenvoudig. Wil je hier meer over weten?  Lees hier verder.


een moment geduld...

je bent niet ingelogd

Om de aanvullende informatie voor routes te kunnen bekijken, moet je eerst ingelogd zijn, of een geldig abonnement hebben voor toegang tot deze route.

Wil je abonnee worden? Klik dan op "meer informatie"