Om de Wedderburcht

fietsroute - 26 km

Om de Wedderburcht leidt u via schelpenpaadjes en vrijliggende fietspaden door Wedde, Onstwedde en de buurtschappen Veele, Smeerling en Holte. Het is een route door een afwisselend landschap: beekdalen, maïsvelden, dorpjes en bebossing. Onderweg kunt u af en toe op een bankje uitrusten of genieten van de omgeving.
Aan het eind van de route komt u langs de kleine burcht. Vanwege de strategische ligging ervan, zijn er heel wat oorlogen, waaronder de 80-jarige oorlog, gevoerd waarbij deze burcht een hoofdrol speelde.

Startpunt Om de Wedderburcht

Camping Wedderbergen
Molenweg 2
9698 XV Wedde

coördinaten: N53.08725 E7.07552
Met dank aan de routemaker(s) Marijke Bebingh en Thijs Bebingh en aan de controleur(s) Charlotte Jansen.

2 reacties

20 september 2020   

foto
Reactie
Mooie route in een meer afwisselend stukje Groningen. Het blijkt steeds weer dat een route van de Mooiste Routes echt een meerwaarde heeft, o.a. door gebruik van allerlei tussendoorweggetjes.
Door Jaap en Joke

17 oktober 2019   

foto
Reactie
Leuke en, voor mij als onbekende in dit gebied, verrassende route. Er wordt veel gewerkt om het dal van de Ruiten Aa verder te verfraaien. Mooi om zoveel stromende beekjes te zien. De paden zijn redelijk goed berijdbaar, hier en daar is het wat nat.
Door Aad van Dorp

Gelieve opnieuw in te loggen.

Beste
Vanwege verbeteringen in veiligheid dient u opnieuw in te loggen om de website volledig te kunnen gebruiken.

je bent ingelogd als:

Word Abonnee!

Voor slechts € 13,50 heb je een jaar lang toegang tot De Mooiste Routes! Gedetailleerde routebeschrijvingen, topografische kaarten en gpx-files.

Ik word abonnee!

Bestel een losse route

Heb je geen abonnement maar wil je wel op pad met deze route? Klik op de knop 'koop deze route'. Na betaling van € 2,50 heb je direct toegang tot de route en kun je op pad!

Op pad met je smartphone

Je kunt onze routes ook volgen met je smartphone als gps. Dat gaat eigenlijk heel eenvoudig. Wil je hier meer over weten?  Lees hier verder.


een moment geduld...

je bent niet ingelogd

Om de aanvullende informatie voor routes te kunnen bekijken, moet je eerst ingelogd zijn, of een geldig abonnement hebben voor toegang tot deze route.

Wil je abonnee worden? Klik dan op "meer informatie"