Postels Pracht

wandelroute - 7 km of 14 km

Postels pracht is een schitterende rondwandeling die begint bij het buurtschap Postelhoek in Oud Ootmarsum. U kunt genieten van de rust en de natuur in Noordoost–Twente. Over onverharde paden wandelt u door het mooie landschap met zijn houtwallen, bossen, beken en meertjes. Naast het reliëfrijke gebied van Springendal is er ook ruimte. Tussen de bomen door heeft u zicht op akkers en heidevelden.

Praktische informatie

Het startpunt is van Eetcafé Postelhoek, Laagsestraat 56, 7637 PC Oud Ootmarsum, verplaatst naar de Blauweweg omdat het eetcafé gesloten is. Het kan zijn dat uw navigatiesysteem te ver aanwijst op Blauweweg. U kunt de Laagsestraat ook voor de navigatie gebruiken. Sla bij de Postelhoek linksaf Spölmanweg in. Aan het eind neemt u Wittebergweg naar rechts. Na de bocht volgt u Blauweweg rechtsaf naar de parkeerplaats van Staatsbosbeheer.

U passeert Restaurant Zum Lönsberg. Geopend vanaf 10 uur, op ma en di ruhetag. U kunt daar alleen met contant geld betalen.

Startpunt Postels Pracht

Parkeerplaats Staatsbosbeheer
Blauweweg 1
7637 PP Oud Ootmarsum

coördinaten: N52.42440 E6.89859
Met dank aan de routemaker(s) Mieke Timmer en aan de controleur(s) Inge Morrenhof.

16 reacties

13 mei 2024   

foto
Reactie
Een mooie, niet te lange wandeling die heel afwisselend is. Ze toont je verschillende gezichten van het mooie Twente. En met een internationaal tintje. Wodan ziet dat het goed is.
Door Jos en Joke

3 mei 2023   

foto
Reactie
Heb de 15 km gelopen en de tocht doet z'n naam eer aan: het was echt prachtig!
Heel afwisselend: bos, vennetjes, heide, zelfs een uitzichttoren om te genieten van al t moois.
Door Inge Morrenhof

2 september 2022   

foto
Reactie
Wij hebben de verkorte route gelopen maar kijken nu al uit naar de 15km variant. Wát een mooie wandeling. Onderweg waren er watervalletjes en kleine stroompjes ondanks de droogte. Heerlijke tocht!
Door Nicole en Mirjam

14 juni 2021   

Reactie
Wij liepen in de middag de korte versie en kregen een fantastische indruk van het bijzondere landschap met weidse uitzichten en indrukwekkende vijvers. De kikkerconcerten waren echt een feestje!
Door Annemarie

12 mei 2020   

foto
Reactie
Mooie route door een prachtig gebied met onverwachte tafereeltjes (kabouterdorp). De vele bankjes nodigen uit om van de rust en de vogelzang te genieten. Vanwege de coronacrisis was de uitkijktoren in het Duitse Hesingen helaas gesloten.
Door Annie en Ben van Lochem

15 maart 2020   

Reactie
Mooie route, waar je ook zo af en toe eens achterom moet kijken om van het mooie landschap te genieten, veel afwisseling vooral het stukje Duitsland met de grote boerderijen en heb genoten in restaurant Zum Lönsberg, en op de uitkijktoren.
Door Anno Jansen

30 december 2019   

foto
Reactie
Bijzonder mooie route! Hulde voor degene die hem heeft uitgezet. We lopen vaker in Vasse maar dit is een prachtige combinatie van de paaltjesroutes en voor ons ook nog nieuwe stukken. We hebben de korte versie gedaan van 8 km.
Door Familie Huizingh

30 december 2019   

foto
Reactie
Bij punt 2 nadat we door het hek zijn gegaan, ben ik even naar beneden gelopen omdat ik een watervalletje zag. Waarschuwing: het is moerasgebied dus ik kwam vast te zitten met 1 been tot in het moeras. Blijf op het pad hoe verleidelijk het ook is.
Door Familie Huizingh

30 augustus 2018   

Reactie
Een heel mooie wandeling met enkele waterpartijen. Heel bijzonder is ongeveer halverwege de route net over de grens in Duitsland het uitzicht vanaf de uitkijktoren. De lokale bevolking noemt dit gebied “Klein Zwitserland”.
Door Frans en Betsie

9 november 2017   

foto
Reactie
Omdat het somber weer was, besloten we de korte route te wandelen. Dan is het extra mooi als de zon juist bij het passeren van het prachtige beekdal even doorbreekt.
Door Hans en Mirjam

5 november 2017   

Reactie
Wij liepen de route van 15 km. Prachtige wandeling door afwisselend gebied. De beukenbossen met de zon erop leken wel van goud. Na afloop was het goed toeven in eetcafé Postelhoek. De beschrijving van de route was perfect.
Door Jaap en Elly van Zwol

29 oktober 2017   

foto
Reactie
Een mooie wandeling door de afwisseling van bosgebieden die we voor het eerst liepen in 2008. Onderweg hebben we gepauzeerd bij Twentsch Geluk, een leuke mobiele horecalocatie. Een wandeling die we zeker nog een keer zullen lopen.
Door Saskia en Jan

15 oktober 2017   

foto
Reactie
Prachtige waterpartijen in het Springendal. Mooie heidevelden. We hebben er een paar kilometer aan vast geplakt door via het dal van de Mosbeek en het Comiezenpad naar Duitsland te lopen. Afgesloten met een bezoek aan het mooie Ootmarsum.
Door Marien de Clercq

7 mei 2016   

foto
Reactie
Heerlijk gewandeld. Prachtige route en duidelijk omschreven! Het was 25 graden dus in het bos was het heerlijk.
Door Harry en Marian

31 oktober 2015   

Reactie
Een prachtige tocht, heel afwisselend. Mooi in alle jaargetijden. Mijn complimenten voor de routemaker.
Door C. Heuker

22 augustus 2015   

foto
Reactie
In een woord een pracht route, maar dat gaf de naam al aan. Wandelen door de mooiste stukjes van Nederland en een kort bezoek aan Duitsland. In een woord PRACHTIG.
Door Marion en Fred den Hertog

Gelieve opnieuw in te loggen.

Beste
Vanwege verbeteringen in veiligheid dient u opnieuw in te loggen om de website volledig te kunnen gebruiken.

je bent ingelogd als:

Word Abonnee!

Voor slechts € 13,50 heb je een jaar lang toegang tot De Mooiste Routes! Gedetailleerde routebeschrijvingen, topografische kaarten en gpx-files.

Ik word abonnee!

Bestel een losse route

Heb je geen abonnement maar wil je wel op pad met deze route? Klik op de knop 'koop deze route'. Na betaling van € 2,50 heb je direct toegang tot de route en kun je op pad!

Op pad met je smartphone

Je kunt onze routes ook volgen met je smartphone als gps. Dat gaat eigenlijk heel eenvoudig. Wil je hier meer over weten?  Lees hier verder.


een moment geduld...

je bent niet ingelogd

Om de aanvullende informatie voor routes te kunnen bekijken, moet je eerst ingelogd zijn, of een geldig abonnement hebben voor toegang tot deze route.

Wil je abonnee worden? Klik dan op "meer informatie"