Op bezoek bij de Keizer

fietsroute - 24 km

Deze fietsroute leidt u door het gevarieerde landschap van de Utrechtse Heuvelrug in de omgeving van Leersum. Bossen en heidevelden, landgoederen en agrarische gebieden wisselen elkaar af. U maakt kennis met het schitterende Landgoed Broekhuizen. Langs de zuidzijde van de Utrechtse Heuvelrug rijdt u naar Doorn. Daar gaat u op bezoek bij de Keizer, nou ja, u wandelt een rondje door het keizerlijke park van Huis Doorn. U kunt ook binnen een kijkje nemen en zo van uw fietstocht een dagtocht maken. Dan gaat de route omhoog de bossen van de Heuvelrug in. En via het natuurreservaat het Leersumse Veld, keert u weer terug naar Landgoed Ginkelduin.

Praktische informatie

U kunt gratis parkeren in de garage van Ginkelduin. U parkeert op het kleine parkeerterrein in de bocht naar rechts, ruim voor de slagboom. Loop dan 100m naar de receptie voor een gratis parkeerkaart. Vervolgens gaat u langs de slagboom en volgt het weggetje rechtdoor. Bij zijweg gaat u naar links en vind de parkeergarage rechts. Als u Ginkelduin weer wilt verlaten, gaat de slagboom bij de uitgang automatisch open.

Achter het receptiegebouw van Landgoed Ginkelduin vindt u Ginkeltuin waar u wat kunt drinken en eten, dagelijks geopend vanaf 10 uur. Onderweg is er een keuze aan horeca in Doorn. o.a. De Oranjerie in het park van Huis Doorn. U kunt ook een bezoek brengen aan het kasteel.

Op het kasteelpark mag niet gefietst worden. U kunt de fiets bij de kasteelpoort stallen en het park al wandelend verkennen volgens de omschrijving van nummer 3.

Startpunt Op bezoek bij de Keizer

Landgoed Ginkelduin
Scherpenzeelseweg 53
3956 KD Leersum

coördinaten: N52.03000 E5.45813
Met dank aan de routemaker(s) Gert en Corrie Meurs en aan de controleur(s) Hans Stumpers.

6 reacties

8 juli 2023   

foto
Reactie
De route voert je over fraaie lommerrijke dreven, lanen en paadjes, ook op een hete dag goed te doen. In het tweede deel, na Huis Doorn, zitten wat lichte klimmetjes, maar daarna weer fraaie afdalingen. Wandeling bij Huis Doorn zeker de moeite waard.
Door Hans

16 oktober 2018   

foto
Reactie
Op deze prachtige najaarsdag deze tocht gereden. Heerlijk rustig overal en genieten van de natuur. We kwamen zelfs een tractor met bladblazer tegen om het fietspad, dat af en toe moeilijk zichtbaar was, van bladeren te ontdoen.
Door Marosa

28 maart 2017   

Reactie
Fijne route langs een prachtig deel van de zuidelijke rand van de Heuvelrug en over de Heuvelrug heen naar de Vallei. Veel landschappen en af en toe een klimmetje. Leuk om ook een wandeling door het park van Huize Doorn in te lassen.
Door Jan van Oeveren

23 augustus 2015   

foto
Reactie
Mooie, korte tocht door de schaduwrijke bossen, zonovergoten heide- en weidelandschap. Het tweede deel van het Let de Stigterpad rij je zoevend af naar beneden, heerlijk. De heide stond nog niet in volle bloei maar de kleur paars is al duidelijk te zien.
Door Marjan

3 augustus 2015   

foto
Reactie
Een prachtig gevarieerde goed beschreven fietsroute. Het parkeren op de camping was vandaag erg druk. Wij zijn de camping ongeveer 100 m voorbij gereden en hebben de auto daar in het bos geparkeerd alwaar we de route gelijk op het fietspad konden oppakken.
Door Patricia

10 april 2015   

Reactie
Een mooie gevarieerde fietstocht met als extraatje een wandeling. Heen over boerenweggetjes, terug over een fietspad dwars door de bossen. En aan het einde nog een stukje langs het schitterende Leersumse Veld. Genieten op zo'n mooie lentedag!
Door Jos

Gelieve opnieuw in te loggen.

Beste
Vanwege verbeteringen in veiligheid dient u opnieuw in te loggen om de website volledig te kunnen gebruiken.

je bent ingelogd als:

Word Abonnee!

Voor slechts € 13,50 heb je een jaar lang toegang tot De Mooiste Routes! Gedetailleerde routebeschrijvingen, topografische kaarten en gpx-files.

Ik word abonnee!

Bestel een losse route

Heb je geen abonnement maar wil je wel op pad met deze route? Klik op de knop 'koop deze route'. Na betaling van € 2,50 heb je direct toegang tot de route en kun je op pad!

Op pad met je smartphone

Je kunt onze routes ook volgen met je smartphone als gps. Dat gaat eigenlijk heel eenvoudig. Wil je hier meer over weten?  Lees hier verder.


een moment geduld...

je bent niet ingelogd

Om de aanvullende informatie voor routes te kunnen bekijken, moet je eerst ingelogd zijn, of een geldig abonnement hebben voor toegang tot deze route.

Wil je abonnee worden? Klik dan op "meer informatie"