Oude en Nieuwe Rijn

fietsroute - 36 km

Een rivierentocht met een historisch tintje. U fietst over de dijken en langs de uiterwaarden van de Neder Rijn, de Oude Rijn en het Pannerdensch Kanaal. De vele waaien en wielen, meren die zijn ontstaan na een dijkdoorbraak in het verleden, bepalen nu het fraaie landschap. Onderweg passeert u de havezathen Loowaerd en Camphuijzen. Ook fietst u langs Huis Aerdt, het middeleeuwse Kasteel Doornenburg en Fort Pannerden. In het voorjaar kunt u genieten van de bloesems aan de hoogstam fruitbomen.
Een rivierentocht zou niet compleet zijn zonder pontjes, nou ja, eigenlijk ponten. Bij Huissen en Pannerden geniet u van de overtocht op een echte gierpont.

Praktische informatie

Het Looveer bij Huissen vaart van 6.30 tot 22 uur, in de wintermaanden tot 21 uur. Het veer bij Pannerden vaart van 6.00 tot 22.45 uur, za vanaf 7.00, zo vanaf 8.00 uur. Voor de overtocht met de fiets betaalt u een kleine vergoeding.

In Huissen is op de Markt, vlak bij het start- en eindpunt een variatie aan horeca. In Oud Zevenaar is bij de kerk het Café-restaurant Toen en Thans ., zie de site voor openingstijden. Fort Pannerden in Doornenburg is op sommige dagen van 12 tot 17 uur geopend. Raadpleeg de site voor de exacte data. Kasteel Doornenburg is alleen op speciale dagen te bezichtigen. De indrukwekkende voorburcht is altijd open. Om iet te drinken of eten kunt u terecht bij Herberg Kasteel Doornenburg .

Startpunt Oude en Nieuwe Rijn

P Stadsdam-Looveer
Hoek Stadsdam - Looveer
6851 AH Huissen

coördinaten: N51.93620 E5.94507
Met dank aan de routemaker(s) Henk Kreeft en aan de controleur(s) Marianne Persoon.

6 reacties

21 augustus 2021   

foto
Reactie
Mooie fietstocht over dijken. Genoten van weidse uitzichten en een mammoet.
Door Marianne

6 september 2020   

foto
Reactie
Een prachtige route door het rivierenland. Langs fort Pannerden het onverharde pad tot het eind gevolgd. Mooi om te zien hoe de Waal en de Rijn daar splitsen.
Door Jos Vink

25 juni 2019   

foto
Reactie
Op de heetste dag van het jaar fietste ik deze route. Eigenlijk was het een beetje te warm, zelfs de koeien gingen het water in. Een leuke tocht door een rustige omgeving en natuurlijk veel over dijken en langs rivieren.
Door Mieke

24 april 2017   

Reactie
Uitstekende route, die een goede indruk geeft van wat deze delen van de Liemers en de Betuwe te bieden hebben: dijken, rivierlandschap, pontjes, historie en horeca.
Door Kees Verschuuren

11 juli 2015   

foto
Reactie
Een prachtige tocht met weidse uitzichten. Zowel de oude als de nieuwe Rijn in al hun schoonheid te zien. Mooie wielen en waaien omzoomd door veel bloemen. Overal fraaie historische bouwwerken. Het was voor ons genieten op deze afwisselende tocht.
Door Jan en Willy ter Haar

11 juni 2015   

Reactie
Een tocht om aan te bevelen. De rivieren hebben hun eigen schoonheid, bezienswaardigheden zijn talrijk, het landschap verveelt niet en de wind heeft vrij spel. En varen met een pont is een prettige manier om van je zadelpijn af te komen.
Door Gert Mulder

Gelieve opnieuw in te loggen.

Beste
Vanwege verbeteringen in veiligheid dient u opnieuw in te loggen om de website volledig te kunnen gebruiken.

je bent ingelogd als:

Word Abonnee!

Voor slechts € 13,50 heb je een jaar lang toegang tot De Mooiste Routes! Gedetailleerde routebeschrijvingen, topografische kaarten en gpx-files.

Ik word abonnee!

Bestel een losse route

Heb je geen abonnement maar wil je wel op pad met deze route? Klik op de knop 'koop deze route'. Na betaling van € 2,50 heb je direct toegang tot de route en kun je op pad!

Op pad met je smartphone

Je kunt onze routes ook volgen met je smartphone als gps. Dat gaat eigenlijk heel eenvoudig. Wil je hier meer over weten?  Lees hier verder.


een moment geduld...

je bent niet ingelogd

Om de aanvullende informatie voor routes te kunnen bekijken, moet je eerst ingelogd zijn, of een geldig abonnement hebben voor toegang tot deze route.

Wil je abonnee worden? Klik dan op "meer informatie"