Draken en Kapellen

13 km

Startpunt

Hotel-Restaurant Mert 5
Markt 5
5954 BH Beesel

coördinaten: N51.26950 E6.03217

Introductie

Draken en Kapellen is een wandeling rond en door het dorpje Beesel. Dat Beesel iets met een draak heeft, is duidelijk te zien. Overal in het dorp zijn figuurtjes en afbeeldingen die verwijzen naar de legende van St. Joris en de draak. Vlakbij het centrum ligt Kasteel Nieuwenbroeck, u kunt een kijkje nemen op de binnenplaats. Ook zijn er enkele kapelletjes in de omgeving van het dorp.
De route brengt u door het natuurgebied Beesels Broek en langs de meanderende Swalm. Met zicht op de Maas wandelt u terug naar Terras Maas.

Praktische informatie

Parkeren kan op de markt of naast de kerk.

In het centrum van Beesel is horeca aanwezig. Voor de openingstijden van het startpunt zie Mert 5.
Met dank aan de routemaker(s) Hans Op het Roodt en aan de controleur(s) Huub Dieteren en Theo Wilbers.

4 reacties

13 oktober 2019   

foto
Reactie
Prachtige wandeling op zonovergoten dag. Drakedorp Beesel is mooi, start-finish-horeca is perfect. Leuke kunstenaar onderweg, afwisselend landschap, pittoreske uitzichten en intieme inzichten. Volop leuke details en o ja, paddestoelen !!!
Door Liesbeth en Freek

24 maart 2018   

foto
Reactie
Mooie, schitterende tocht die ons verraste. De draken schildjes, beeldjes, werden veelvuldig gespot als ook enkele kapellen. Nadat we het dorp achter ons lieten wandelden we door landerijen en bossen totdat de Maas zich weer liet zien.
Door Mario en Hans

26 maart 2017   

foto
Reactie
Noord-Limburg is voor ons Brabanders net zo verrassend als Zuid-Limburg. Mooie paden, bossen, akkers, kapellen, start-eindhoreca, historische groenten-boerderij, gezellige bewoners en natuurbrug. Alles erop en eraan. En mooi weer. Topdag.
Door Liesbeth en Freek

22 januari 2017   

foto
Reactie
Naar aanleiding van de tip op de Facebook-pagina van mooisteroutes.nl hebben wij vandaag genoten van deze mooie wandeling in Noord-Limburg. Kunst, De Maas, de meanderende Swalm, kapellekes en weidse blikken!
Door Jose Smits en Wim Groot Kormelink

Gelieve opnieuw in te loggen.

Beste
Vanwege verbeteringen in veiligheid dient u opnieuw in te loggen om de website volledig te kunnen gebruiken.

je bent ingelogd als:

Word Abonnee!

Voor slechts € 13,50 heb je een jaar lang toegang tot De Mooiste Routes! Gedetailleerde routebeschrijvingen, topografische kaarten en gpx-files.

Ik word abonnee!

Bestel een losse route

Heb je geen abonnement maar wil je wel op pad met deze route? Klik op de knop 'koop deze route'. Na betaling van € 2,50 heb je direct toegang tot de route en kun je op pad!

Op pad met je smartphone

Je kunt onze routes ook volgen met je smartphone als gps. Dat gaat eigenlijk heel eenvoudig. Wil je hier meer over weten?  Lees hier verder.


een moment geduld...

je bent niet ingelogd

Om de aanvullende informatie voor routes te kunnen bekijken, moet je eerst ingelogd zijn, of een geldig abonnement hebben voor toegang tot deze route.

Wil je abonnee worden? Klik dan op "meer informatie"