Buitens van de Baron

wandelroute - 15 km of 18 km

Deze wandeling gaat door het land van een van de Twentse textielbaronnen, tussen Enschede en Losser, niet ver van de Duitse grens, een typisch Twents boerenlandschap, vrij open en omzoomd door heggen en houtwallen. Rond Landhuis Hooge Boekel wandelt u door bossen. Landgoed De Elsbeek verrast door het hoge gras langs de verscholen Lindermatenbeek en op Bonekamp slingeren mini-meanders van een beek. U komt langs een authentiek theekoepeltje en een houtzagerij. Het stukje laarzenpad in de route is naast al dit moois een vrolijke uitdaging.

Praktische informatie

Als u met het OV komt kunt u het beste starten bij Restaurant De Almhütte. Vanaf Enschede Centraal Station neemt u de bus richting Overdinkel via Losser. Stap uit bij halte Lonnekermolenweg.
Horeca is er bij het startpunt, Restaurant Hoge Boekel en halverwege bij Restaurant De Almhütte.

Er zijn twee laarzenpaden in de route. Bij de eerste loopt u in natte tijden kuitdiep door een beekje. Het tweede kan zeer modderig zijn. Voor beide laarzenpaden wordt in de route een mooi alternatief aangeboden.
Waterdichte schoenen zijn op de laarzenpaden een aanrader.

Startpunt Buitens van de Baron

Restaurant Hoge Boekel
Hoge Boekelerweg 410
7532 RE Enschede

coördinaten: N52.23590 E6.95344
Met dank aan de routemaker(s) Hans Gouman en aan de controleur(s) Bart Bruins Slot en Jeanot Appels.

4 reacties

13 maart 2022   

foto
Reactie
De combinatie van de bossen, het landhuis, de molen en de theekoepel maakten het tot een mooie route. En we zagen 4 reeën. Doordat we de wel erg natte weilanden links lieten liggen wandelden we relatief veel over asfalt.
Door Annie en Ben van Lochem

24 oktober 2021   

Reactie
Wat een prachtige route! Heel afwisselend, veel verschillende natuurgebiedjes, spannende paadjes en af en toe een beetje soppen. Droge sokken meenemen! Een wandeling om ieder seizoen te herhalen. Compliment aan de routemaker!
Door Anne-Marie

16 september 2021   

foto
Reactie
Een genot te wandelen tussen de coulissen op kleine rustieke wandelpaadjes in mooie beekdalen.
Ik schrijf altijd een kort verhaal met observaties en foto's. Voor de liefhebber: https://www.jansiemonsma.nl/450745847
Door Jan Siemonsma

7 september 2021   

foto
Reactie
Deze routemaker is erin geslaagd een route te creëren die je niet moet missen. Een route in een landschap met een heel intiem karakter. Jammer dat er nog al wat asfalt in voorkomt. Blijft staan: een aanrader!
Door Bart Bruins Slot

Gelieve opnieuw in te loggen.

Beste
Vanwege verbeteringen in veiligheid dient u opnieuw in te loggen om de website volledig te kunnen gebruiken.

je bent ingelogd als:

Word Abonnee!

Voor slechts € 13,50 heb je een jaar lang toegang tot De Mooiste Routes! Gedetailleerde routebeschrijvingen, topografische kaarten en gpx-files.

Ik word abonnee!

Bestel een losse route

Heb je geen abonnement maar wil je wel op pad met deze route? Klik op de knop 'koop deze route'. Na betaling van € 2,50 heb je direct toegang tot de route en kun je op pad!

Op pad met je smartphone

Je kunt onze routes ook volgen met je smartphone als gps. Dat gaat eigenlijk heel eenvoudig. Wil je hier meer over weten?  Lees hier verder.


een moment geduld...

je bent niet ingelogd

Om de aanvullende informatie voor routes te kunnen bekijken, moet je eerst ingelogd zijn, of een geldig abonnement hebben voor toegang tot deze route.

Wil je abonnee worden? Klik dan op "meer informatie"