Brugkespad

28 km

Startpunt

Parkeerplaats Malpie
Luikerweg
5551 VA Valkenswaard

coördinaten: N51.32470 E5.43461

Introductie

Wandeling ten zuiden van Valkenswaard. Brugkespad is een gevarieerde grenswandeling die in ieder jaargetijde weer andere charmes heeft. U ontdekt op deze rondwandeling het Kempische coulissenlandschap en u doorkruist vijf unieke natuurgebieden: het dal van de Keersop, de Maaij-Liskes onder Bergeijk, Hageven-de Plateaux in het grensgebied, de Dommelvallei bij Borkel en Schaft en de Malpie. De gehele route is onverhard. Op een mooie dag kan het in de Malpie behoorlijk druk zijn.

Praktische informatie

De route is met de bus vanaf station Eindhoven te bereiken: bushalte Kempervennen.
Komend uit de richting Eindhoven is de parkeerplaats Malpievennen links van de weg, net na het bord dat naar de Kempervennen wijst. Het veiligst is om naar Kempervennendreef te navigeren, daar zo snel mogelijk keren en op Luikerweg linksaf; meteen na de bushalte is dan het parkeerterrein rechts.

Horeca vindt u voor het eerst na 18km in Borkel: De Woeste Hoeve en De Zwaan, dit Grand Café heeft een fraai tuinterras. Kijk even op de site voor openingstijden.

Het eerste gedeelte van de route loopt langs het Eurocircuit. Om overlast door dit motorcrosscircuit te vermijden wordt aangeraden op de link te klikken om de agenda van de activiteiten te bekijken.
Met dank aan de routemaker(s) Chris van der Horst en aan de controleur(s) Evert Jan Verburg.

9 reacties

10 november 2022   

foto
Reactie
Groot deel van de route gelopen op een mooie zonnige dag. Uitgestrekte bos en heidegronden. Mooie beken, zoals de Keersop en Dommel. Op een doordeweekse dag lekker rustig en weinig last van mtb-ers en motoren. Mooie herfstkleuren! Genoten!
Door Evert Jan

24 februari 2021   

foto
Reactie
Heerlijke route om te lopen. Mooi weer en veel afwisseling in het landschap. Bos en hei. Vennen, meren en beken. Vooral de Dommel en de Keersop zijn erg mooi. Wel wat drukker en verkeerslawaai. Vandaar 1 ster minder.
Door Evert Jan

28 december 2020   

foto
Reactie
Erg mooie en afwisselende route. Ook na zware regenval nog prima begaanbaar. Op GPS-bestand gelopen en dat klopt allemaal als een bus.
Door Marco

17 november 2020   

Reactie
Vandaag de rondwandeling gemaakt. We hebben genoten van de schitterende route, de (toch deels bekende) natuur en van de vele vergezichten.
Door Ankie

9 mei 2020   

Reactie
De meanderende beekjes en waterpartijen die je onderweg tegenkomt maken dit tot een mooie wandeling.
Door Sjaak

1 juni 2019   

foto
Reactie
Mooie route langs gevarieerde natuur. Bossen, heide, langs het water. Voor iedereen wat wils.
Proviand en drinken mee. Volg zeker de suggestie op om even bij het water bij het Schut te kijken in het begin.
Door Wilbert van Dolleweerd

20 december 2018   

foto
Reactie
Prachtige route dwars door de Brabantse Kempen met rust, ruimte, onverwachte doorsteekjes en schitterende natuurgebieden zoals De Maay, De Malpie en De Liskes. Natuurlijk steelt De Dommel hier de show.
Door Ton van Leest

27 september 2017   

foto
Reactie
Prachtige en zéér afwisselende route. Echt een aanrader voor de (wat geoefende) wandelaar.
Door Aloys Loes Soullie

1 april 2016   

foto
Reactie
Een lekker lange looproute met opvallend veel afwisseling. Met behulp van een Belgische meneer de eerste blauwborst gespot, ook veel reeën gezien. Hoogtepunten zijn zeker de Liskes, De Plateau, het schitterende oeverpad langs de Dommel en de Malpie.
Door Wimke

Gelieve opnieuw in te loggen.

Beste
Vanwege verbeteringen in veiligheid dient u opnieuw in te loggen om de website volledig te kunnen gebruiken.

je bent ingelogd als:

Word Abonnee!

Voor slechts € 13,50 heb je een jaar lang toegang tot De Mooiste Routes! Gedetailleerde routebeschrijvingen, topografische kaarten en gpx-files.

Ik word abonnee!

Bestel een losse route

Heb je geen abonnement maar wil je wel op pad met deze route? Klik op de knop 'koop deze route'. Na betaling van € 2,50 heb je direct toegang tot de route en kun je op pad!

Op pad met je smartphone

Je kunt onze routes ook volgen met je smartphone als gps. Dat gaat eigenlijk heel eenvoudig. Wil je hier meer over weten?  Lees hier verder.


een moment geduld...

je bent niet ingelogd

Om de aanvullende informatie voor routes te kunnen bekijken, moet je eerst ingelogd zijn, of een geldig abonnement hebben voor toegang tot deze route.

Wil je abonnee worden? Klik dan op "meer informatie"