Verwennende Vennen

wandelroute - 20 km

Onder Oisterwijk vormen de riviertjes Achterste Stroom, Reusel en Rosep een driehoek die een bijzonder feeëriek landschap omsluit. Deze wandeling voert u gedurende een uur of vijf langs de meest betoverende plekjes. Aan elk van de zestien vennen die u aandoet, heeft u de neiging rustig te gaan zitten wachten - bankjes zat - tot een waternimf of een etherische elf zich vertoont. Vele watervogels en prachtige plantjes treft u aan in dit stukje Brabant paradijs. Niets kan u deren, ook hier en daar een wat drassig pad na regenval niet; u heeft immers waterdichte schoenen aan. Slechts enkele stukjes verharde weg te midden van alle onverharde en vaak zacht verende bospaden merkt u bijna niet op. Waarschijnlijk wilt u niet eens meer naar huis...

Praktische informatie

Er is een bijzonder ruim parkeerterrein aanwezig. Desondanks kan dit in mooie weekends erg druk en vol zijn. Het is dan raadzaam op tijd te komen.
Horeca vindt u aan het begin van de route bij Groot Speijck.
Onderweg komt u langs een aantal andere gelegenheden, zoals het bijzondere boscafé Boshuis Venkraai, Fletcher Hotel Restaurant Boschoord en Grand Café Meneer Van Eijck.

Verwennende Vennen is een combinatie van twee kortere wandelingen:
Tussen Reusel en Rosep, 11km lang en Tussen Speijck en Van Eijck, 10km lang.

Wilt u nagenieten van of meer weten over Oisterwijks historie en omgeving, bezoek dan eens Oisterwijk in beeld; in de submenu's van de paarse balk vindt u heel veel interessant (video)materiaal.

Startpunt Verwennende Vennen

Bezoekerscentrum Natuurmonumenten Oisterwijk
Van Tienhovenlaan 4
5062 SK Oisterwijk

coördinaten: N51.56360 E5.19820
Met dank aan de routemaker(s) Foeke Jan Reitsma en aan de controleur(s) Annemiek Wilmink.

5 reacties

13 september 2022   

foto
Reactie
Mooie wandeling op bekend terrein met toch aantal onbekende paadjes. Onderweg kom je langs diverse horecagelegenheden, allen de moeite waard voor een kleine stop 😋
Onderweg diverse mini eilandjes 🏝 in de vennen. Prachtig! 🤩
Door Sonja

6 augustus 2022   

foto
Reactie
Mooie wandeling langs alle vennen. De heide die in bloei staat. De rust die van dit gebied uitgaat.
Door Niek Sanders

9 april 2021   

foto
Reactie
Prachtige route over 99% onverharde paden langs de vele vennen allen met hun eigen identiteit. Onderweg leuke bankjes met mooie sprekende teksten. Route is duidelijk omschreven met leuke weetjes. Wij komen zeker nog eens terug in de herfst.
Door Conny

18 oktober 2020   

Reactie
Mooie route langs bos en vennen. Helder omschreven zodat je ondanks alle draaien en keren goed de route kunt volgen. In Coronatijd beter niet op zondag, hoewel de drukte ons nog meeviel.
Door Rob

1 oktober 2018   

foto
Reactie
Wat een heerlijke omgeving om te wandelen. Al die verschillende vennen, dat zijn toch altijd plaatjes om te zien. Maar ook de stukken die de vennen verbinden zijn de moeite waard.
Door Mieke

Gelieve opnieuw in te loggen.

Beste
Vanwege verbeteringen in veiligheid dient u opnieuw in te loggen om de website volledig te kunnen gebruiken.

je bent ingelogd als:

Word Abonnee!

Voor slechts € 13,50 heb je een jaar lang toegang tot De Mooiste Routes! Gedetailleerde routebeschrijvingen, topografische kaarten en gpx-files.

Ik word abonnee!

Bestel een losse route

Heb je geen abonnement maar wil je wel op pad met deze route? Klik op de knop 'koop deze route'. Na betaling van € 2,50 heb je direct toegang tot de route en kun je op pad!

Op pad met je smartphone

Je kunt onze routes ook volgen met je smartphone als gps. Dat gaat eigenlijk heel eenvoudig. Wil je hier meer over weten?  Lees hier verder.


een moment geduld...

je bent niet ingelogd

Om de aanvullende informatie voor routes te kunnen bekijken, moet je eerst ingelogd zijn, of een geldig abonnement hebben voor toegang tot deze route.

Wil je abonnee worden? Klik dan op "meer informatie"