Forten langs Westerschelde

wandelroute - 11 km

Deze afwisselende wandeling voert u langs Fort de Ruyter en Fort Rammekens, over en langs zeedijken, rustige wegen en bospaden. U wandelt door het dorp Ritthem en het Ritthemse bos en zelfs over een stuk strand. Verder kunt u genieten van mooie vergezichten.

Praktische informatie

Let op: komt u met de auto dan parkeert u op het parkeerterrein aan het einde van de Zeedijkweg, vlakbij de Westerschelde. Deze locatie heeft geen postcode.
Direct langs de route is geen horeca. Tussen begin april en half oktober kunt u voor een consumptie 300m van de route terecht bij uitspannning Karnemelkshoek. Zie de website voor de openingstijden.
Het is verstandig om vooraf de getijdentabel Vlissingen te bekijken. Bij hoog water moet u gedeeltelijk een alternatieve route lopen; gps'ers volgen de track Alt Forten. Dit is bij begin van nummer 5.

Startpunt Forten langs Westerschelde

P Fort Zeeman
Einde Zeedijkweg
9999 ZZ Ritthem

coördinaten: N51.44500 E3.63976
Met dank aan de routemaker(s) Eugenie Hoosemans en Monique Versluis en aan de controleur(s) Bart Hoogendijk.

4 reacties

2 augustus 2023   

foto
Reactie
Leuke route. Het was een aangename verrassing om hier een mooi stukje zandstrand te ontdekken. En in de maand augustus kan je wilde bramen plukken onderweg.
Door Bart

19 augustus 2022   

foto
Reactie
Super route met veel afwisseling!!! Aanrader!!! Hou er wel rekening mee dat je op een kleine campingkantine na onderweg geen horeca of winkeltje tegenkomt.
Door Elly

7 maart 2022   

foto
Reactie
Echt een hele mooie afwisselende wandeling, met grasdijken, een prachtig oud wilgenlaantje, oude forten, heerlijke bospaadjes, schorren, strand, smalle duinpaadjes, zeeschepen.
Dank routemakers, we hebben weer genoten.
Door Els en Hans

26 oktober 2021   

Reactie
Een zeer gevarieerde route. Eerst langs de Westerschelde. Het dorpje Ritthem met een erg mooi wilgenlaantje en zeker het bos bij Fort Rammekens zijn zeer de moeite waard. Veel bekend terrein, maar het duinpaadje was voor mij een verrassing.
Door Annemarie Pluijmers

Gelieve opnieuw in te loggen.

Beste
Vanwege verbeteringen in veiligheid dient u opnieuw in te loggen om de website volledig te kunnen gebruiken.

je bent ingelogd als:

Word Abonnee!

Voor slechts € 13,50 heb je een jaar lang toegang tot De Mooiste Routes! Gedetailleerde routebeschrijvingen, topografische kaarten en gpx-files.

Ik word abonnee!

Bestel een losse route

Heb je geen abonnement maar wil je wel op pad met deze route? Klik op de knop 'koop deze route'. Na betaling van € 2,50 heb je direct toegang tot de route en kun je op pad!

Op pad met je smartphone

Je kunt onze routes ook volgen met je smartphone als gps. Dat gaat eigenlijk heel eenvoudig. Wil je hier meer over weten?  Lees hier verder.


een moment geduld...

je bent niet ingelogd

Om de aanvullende informatie voor routes te kunnen bekijken, moet je eerst ingelogd zijn, of een geldig abonnement hebben voor toegang tot deze route.

Wil je abonnee worden? Klik dan op "meer informatie"