Dom Rondje

kanoroute - 18 km of 23 km

Wilt u de stad Utrecht eens zonder files of parkeerbonnen verkennen, dan is Dom Rondje iets voor u. Na een aanlooproute over de Kromme Rijn door het Landgoed Amelisweerd, peddelt u via de smalle Minstroom de oude woonwijk van Utrecht binnen, vaart u langs idyllische achtertuinen met soms 'geschoren' braamstruiken en onder zeer lage bruggetjes door, dwars door Utrecht-Oost. Via tal van watertjes komt u via het Griftpark in de grachtengordel. De route volgt de Plompetorengracht en de Nieuwe Gracht met haar bijzondere ornamenten, de brede Singel met de fraaie stadswallen en bomen en de Oude Gracht met haar historische werfkelders.

Praktische informatie

Let op: indien u een kano of kayak huurt bij kanoverhuur rijnstroom.nl lees dan vanaf nummer 2.
Eigen kanobezitter beginnen 'gewoon' bij nummer 1. Net voor de witte brug bij kasteel Rhijnauwen (Stayokay) is een geschikte parkeerplaats.

Deze kanotocht is in drie seizoenen een aanrader, de stadse terrasjessfeer proeft u alleen in het late voorjaar en in de zomer. U dient over een redelijke conditie te beschikken en heeft ervaring met het overdragen van een kano.

Startpunt Dom Rondje

Stayokay Utrecht-Bunnik
Rhijnauwenselaan 14b
3981 HH Bunnik

coördinaten: N52.06979 E5.17770
Met dank aan de routemaker(s) Karst Quast.

1 reactie

4 april 2021   

Reactie
Prachtige tocht!
Door Mariëtte

Gelieve opnieuw in te loggen.

Beste
Vanwege verbeteringen in veiligheid dient u opnieuw in te loggen om de website volledig te kunnen gebruiken.

je bent ingelogd als:

Word Abonnee!

Voor slechts € 13,50 heb je een jaar lang toegang tot De Mooiste Routes! Gedetailleerde routebeschrijvingen, topografische kaarten en gpx-files.

Ik word abonnee!

Bestel een losse route

Heb je geen abonnement maar wil je wel op pad met deze route? Klik op de knop 'koop deze route'. Na betaling van € 2,50 heb je direct toegang tot de route en kun je op pad!

Op pad met je smartphone

Je kunt onze routes ook volgen met je smartphone als gps. Dat gaat eigenlijk heel eenvoudig. Wil je hier meer over weten?  Lees hier verder.


een moment geduld...

je bent niet ingelogd

Om de aanvullende informatie voor routes te kunnen bekijken, moet je eerst ingelogd zijn, of een geldig abonnement hebben voor toegang tot deze route.

Wil je abonnee worden? Klik dan op "meer informatie"