Heuvelenbosch

wandelroute - 8 km

Vanuit een bosrijke omgeving op pad door het eeuwenoude beekdallandschap Het Reestdal waarin een paar verrassende klimmetjes. Het prachtige coulisselandschap met uitgestrekte (natte) hooilanden, een meanderende beek, karakteristieke buurtschappen en een ouderwetse potstal in het Dal van de Reest, wordt gezamenlijk beheerd door Het Drentse landschap en Landschap Overijssel. Het eeuwenoude Kerkenpad met het Kerkbruggetje, heeft zo zijn eigen verhaal en in of rond boerderij De Wheem van Landschap Overijssel in Oud Avereest kunt u even pauzeren.

Praktische informatie

U mag parkeren op het terrein van Camping Si-Es-An. Op het campingterrein volgt u de borden Parkeren tot de parkeerplaats. De kantine is tijdens het campingseizoen geopend, daarbuiten als de beheerder aanwezig is.
OV-reiziger: u kunt Balkbrug met de bus vanuit Zwolle/Coevorden bereiken, maar ook vanaf NS-station Ommen of Hoogeveen, halte Centrum. De aanlooproute vindt u bij de routebeschrijving.

Onderweg passeert u een zogenaamd Rustpunt.nu (een selfservice).
Bij Camping 't Reestdal vindt u een exclusieve horecagelegenheid Proefkamer Het Reestdal. Klik op de link voor de openingstijden..

Startpunt Heuvelenbosch

Camping Si-Es-An
De Haar 7
7707 PK Balkbrug

coördinaten: N52.60869 E6.36996
Met dank aan de routemaker(s) Tineke Poortman en aan de controleur(s) Eldert Prijt.

7 reacties

3 september 2022   

Reactie
Mooie wandeling! Vooral genoten van het 2e deel na het oversteken bij het bordje Schapenstreek.
Door Rob en Ien

6 maart 2022   

foto
Reactie
Mooie afwisselende korte wandeling. Ook prima te doen voor de campinggasten van beide campings, waar de start is.
Genieten van het Drentse landschap en een stukje Drentse cultuur.
Door Roelof en Jeannette

29 november 2020   

Reactie
Een prachtige, afwissende wandeling. Het begin was even moeilijk te vinden omdat er op de camping nieuwe paden werden aangelegd. Het is nu handiger om op de Haar te parkeren en van daaruit de route te beginnen.
Door Carla

16 augustus 2020   

Reactie
Leuke afwisselende route. Niet al te lang en zeer goed te doen met warm weer, aangezien je veel in schaduw kunt lopen. Bovendien met prima start en finish. Op de camping kun je starten met kop koffie en eindigen met prima lunch of andersom.
Door Henri en Alice

15 juli 2018   

foto
Reactie
Een afwisselende wandeling die met warm weer prima te lopen is voor zowel een mens als een hond (schaduwrijk). Onderweg is er genoeg water voor een hond. Tevens zijn er onderweg mooie boerderijen te zien.
Door Saskia en Jan

2 juni 2018   

foto
Reactie
Prachtige, afwisselende wandeling met een uitstekende routebeschrijving ! Het selfservice rustpunt ligt precies halverwege op een idyllische plek. Ook het natuurinfo.centrum de Wheem is een bezoek waard. 5 * + compliment aan de route-uitzetters!
Door Eric + Lidia Korenblik

8 mei 2018   

foto
Reactie
Vakantie en dan starten met deze route, wat een genot! Heide, water, rode beuken, ooievaars en oude boerderijen, een 'rustpuntbakkie' en smalle door fluitenkruid omzoomde paadjes. Het brugje van Bartje brengt ons bij grafstenen uit een ver verleden.
Door Tiny en Harm

Gelieve opnieuw in te loggen.

Beste
Vanwege verbeteringen in veiligheid dient u opnieuw in te loggen om de website volledig te kunnen gebruiken.

je bent ingelogd als:

Word Abonnee!

Voor slechts € 13,50 heb je een jaar lang toegang tot De Mooiste Routes! Gedetailleerde routebeschrijvingen, topografische kaarten en gpx-files.

Ik word abonnee!

Bestel een losse route

Heb je geen abonnement maar wil je wel op pad met deze route? Klik op de knop 'koop deze route'. Na betaling van € 2,50 heb je direct toegang tot de route en kun je op pad!

Op pad met je smartphone

Je kunt onze routes ook volgen met je smartphone als gps. Dat gaat eigenlijk heel eenvoudig. Wil je hier meer over weten?  Lees hier verder.


een moment geduld...

je bent niet ingelogd

Om de aanvullende informatie voor routes te kunnen bekijken, moet je eerst ingelogd zijn, of een geldig abonnement hebben voor toegang tot deze route.

Wil je abonnee worden? Klik dan op "meer informatie"