Strooptocht

43 km

Startpunt

De Pannekoekenbakker
Heuvelstraat 40
5038 AE Tilburg

coördinaten: N51.55653 E5.08812

Introductie

Het is niet de bedoeling van Strooptocht om het achterland van Tilburg onveilig te maken, zoals de beruchte Bokkenrijders dat langgeleden deden. Ook gaan we niet op strooptocht voor wat vlees in de pan, wat vroeger onder Tilburgse textielarbeiders gebruikelijk was. Wel gaat deze fietsroute over stille weggetjes, langs schitterende boerenhoeven en door rustieke dorpjes. Ook fietst u vele kilometers door de bosrijke omgeving van Tilburg. Met name komt u door het landgoed Gorp en Roovert, waar volgens oude verhalen het paradijs gelegen moet hebben. Maar waarom heet deze route dan toch Strooptocht? Omdat het bij De Pannekoekenbakker zo heerlijk strooplikken is!

Praktische informatie

Het startpunt is gemakkelijk met openbaar vervoer te bereiken: NS-station Tilburg Centraal.
De Pannenkoekenbakker ligt in het voetgangersgebied van het centrum. Parkeren kan in een van de parkeergarages van het centrum. Elders in de stad kunt u gratis parkeren. Kom dan met de fiets naar het startpunt of kies op de kaart het dichtsbijzijnde punt van de route.

Er is langs de route volop horeca.
Met dank aan de routemaker(s) Jan van der Sman en aan de controleur(s) Annemiek Wilmink.

1 reactie

17 mei 2017   

foto
Reactie
Een erg mooie fietsroute door een zeer afwisselend landschap. Buiten de binnenstad van Tilburg voert het over mooie stille wegen en fietspaden langs akkers, bossen en leuke dorpen en gehuchten. Een aanrader voor liefhebbers van veel afwisseling.
Door Cees van Riel

Gelieve opnieuw in te loggen.

Beste
Vanwege verbeteringen in veiligheid dient u opnieuw in te loggen om de website volledig te kunnen gebruiken.

je bent ingelogd als:

Word Abonnee!

Voor slechts € 13,50 heb je een jaar lang toegang tot De Mooiste Routes! Gedetailleerde routebeschrijvingen, topografische kaarten en gpx-files.

Ik word abonnee!

Bestel een losse route

Heb je geen abonnement maar wil je wel op pad met deze route? Klik op de knop 'koop deze route'. Na betaling van € 2,50 heb je direct toegang tot de route en kun je op pad!

Op pad met je smartphone

Je kunt onze routes ook volgen met je smartphone als gps. Dat gaat eigenlijk heel eenvoudig. Wil je hier meer over weten?  Lees hier verder.


een moment geduld...

je bent niet ingelogd

Om de aanvullende informatie voor routes te kunnen bekijken, moet je eerst ingelogd zijn, of een geldig abonnement hebben voor toegang tot deze route.

Wil je abonnee worden? Klik dan op "meer informatie"