Weelde van Weldam

9 km of 15 km

Startpunt

P Kasteel Weldam
Weldammerlaan - Prins Mauritslaan
7475 MJ Markelo

coördinaten: N52.21530 E6.57913

Introductie

Tijdens deze wandeling op Weldam maakt u kennis met één van de grotere landgoederen van Twente. De route slingert over het eeuwenoude landgoed dat bestaat uit bossen, akkers, weilanden, beken, karakteristieke lanen en oude houtwallen. U passeert een aantal monumentale boerderijen en komt natuurlijk ook langs het imposante kasteel.
Wie de korte versie van de route loopt komt alleen op Weldam. De lange versie gaat ook over de landerijen van Het Nijenhuis en langs watermolen Den Haller.

Praktische informatie

Er is een parkeerplaatsje aan het begin van de Weldammerlaan, voor de zuilen. Als hier geen plek is, rij dan de halfverharde weg in, Prins Mauritslaan. Na ongeveer 80m is er een parkeerplaats aan uw linkerhand.
Het startpunt is bereikbaar per bus. Stap uit bij halte Goor, Ripperda.

U kunt kasteel Weldam bewonderen vanaf het toegangshek, maar op werkdagen kunt u het van dichterbij bekijken. Dan is namelijk de tuin opengesteld voor publiek (€ 3 per persoon). Naast hagen, heesters, rozen en formele perken is er een prachtig berceau en ook een doolhof met een uitkijkplateau. Kijk voor meer info op de website van Weldam.

Na ruim 10km kunt u pauzeren bij Restaurant Den Haller.
Met dank aan de routemaker(s) Janneke van de Bunt en aan de controleur(s) Ria Wilmink.

7 reacties

19 maart 2023   

foto
Reactie
We hebben de korte route gelopen. Prachtige wandeling door mooie natuur. Onderweg is genoeg te zien, zoals een mooi kasteel, een landhuis en oude boerderijen. We hebben genoten. Jammer genoeg was het restaurant Den Haller gesloten.
Door Saskia en Jan

13 maart 2023   

foto
Reactie
Mysterieuze bossen, mooie kastelen en landgoederen, oude boerderijen, meanderende beken, een watermolen met restaurant. Alles even fraai en tijdloos. Het extra rondje is de moeite waard.
Door Marjet

7 januari 2023   

foto
Reactie
Prachtige wandeling met mooie doorkijkjes en mooie natuur. wij hebben genoten van de rust die er op dat moment heerste.
Door Rita en Nico

20 oktober 2022   

foto
Reactie
Een supermooie herfstwandeling over meerdere landgoederen met schitterende kleuren en ontelbaar veel paddenstoelen. Goed beschreven route en interessante weetjes. Een topwandelroute!
Door Marion en Fred

8 september 2022   

foto
Reactie
Wat een prachtige wandeling. Volop variatie op landgoed Weldam, met mooie doorkijkjes en een imposant kasteel met kasteeltuin. Het gebied rond de watermolen is terecht een beschermd dorpsgezicht.
Door Mieke

26 februari 2022   

foto
Reactie
Bij prachtig, windstil weer de ingekorte variant gewandeld. Een extra bedacht lusje bracht ons ook naar Huize Het Nijenhuis en z'n mooie omgeving. Zowel dit landgoed als het Weldam zijn werkelijk pareltjes. Erg mooie tocht.
Door Jan en Willy ter Haar

22 januari 2022   

foto
Reactie
Weelde van Weldam is als winterwandeling zeer de moeite waard! En voor de rest van het jaar beloven de knoppen in de rododendron, de beschutte lanen en de vele doorkijkjes nog veel meer moois!
Door Ria

Gelieve opnieuw in te loggen.

Beste
Vanwege verbeteringen in veiligheid dient u opnieuw in te loggen om de website volledig te kunnen gebruiken.

je bent ingelogd als:

Word Abonnee!

Voor slechts € 13,50 heb je een jaar lang toegang tot De Mooiste Routes! Gedetailleerde routebeschrijvingen, topografische kaarten en gpx-files.

Ik word abonnee!

Bestel een losse route

Heb je geen abonnement maar wil je wel op pad met deze route? Klik op de knop 'koop deze route'. Na betaling van € 2,50 heb je direct toegang tot de route en kun je op pad!

Op pad met je smartphone

Je kunt onze routes ook volgen met je smartphone als gps. Dat gaat eigenlijk heel eenvoudig. Wil je hier meer over weten?  Lees hier verder.


een moment geduld...

je bent niet ingelogd

Om de aanvullende informatie voor routes te kunnen bekijken, moet je eerst ingelogd zijn, of een geldig abonnement hebben voor toegang tot deze route.

Wil je abonnee worden? Klik dan op "meer informatie"