Naar 't Ende

wandelroute - 15 km of 20 km

Deze cultuurhistorische wandeling voert u door een gevarieerd coulisselandschap van boerenland, bos en natuurgebieden. Onderweg kruist u meerdere keren de eeuwenoude, kronkelende hoogveenbeek de Reest. U maakt kennis met kleinschalige buurtschappen en de vergane glorie van een tramlijntje. In de aanbouw van de statige herenboerderij 't Ende in De Stapel is een informatiecentrum gevestigd van Het Drentse Landschap met een wisselende natuurexpositie. Dit is dagelijks geopend van april t/m oktober (10-17 uur).

Praktische informatie

Parkeertip: op het terrein van Camping Si-Es-An rijdt u bij de bocht naar links rechts het parkeerterrein op, waar u de auto mag parkeren. De kantine is tijdens het campingseizoen geopend, daarbuiten als de beheerder aanwezig is.

OV reiziger: vanuit Zwolle/Coevorden kunt u met lijnbus 29 Balkbrug bereiken. U stapt uit bij halte D' Olde Heerd in Balkbrug, nabij het gelijknamige hotel-eetcafé. De aanlooproute, circa 1,5km, staat vermeld boven aan de beschrijving.

Onderweg zijn er particuliere Rustpunten (een selfservice). Halverwege de lange route kunt u Restaurant Poortman bezoeken.

U kunt deze route ook rond 10 uur starten vanaf zorghoeve Wijngoed de Reestlandhoeve in Balkbrug op maandag, donderdag en zaterdag (wel graag vooraf een belletje). Brengt u een bezoek aan deze locatie: van harte welkom om dan ook de natuurvriendelijke wijngaard te bezichtigen.

Startpunt Naar 't Ende

Camping Si-Es-An
De Haar 7
7707 PK Balkbrug

coördinaten: N52.60869 E6.36996
Met dank aan de routemaker(s) Tineke Poortman en aan de controleur(s) Wendy Katier.

2 reacties

11 maart 2020   

foto
Reactie
Een route zowel langs interessante natuur en cultuur, en daarnaast ook lange rechte stukken langs minder interessante gebieden, maar dan wel met mega uitzichten. Lekker uitgewaaid! Door de natte periode zijn waterdichte schoenen nu wel essentieel.
Door Aad

9 oktober 2019   

foto
Reactie
Een mooie wandeling, goed beschreven, in twee provincies, langs de Reest, natuurgebied, en agrarisch landschap met koeien. Het landschap heeft een aantal historische kenmerken zoals boerderijen en de voormalige trambaan en gastvrije rustpunten.
Door Ria en Rien

Gelieve opnieuw in te loggen.

Beste
Vanwege verbeteringen in veiligheid dient u opnieuw in te loggen om de website volledig te kunnen gebruiken.

je bent ingelogd als:

Word Abonnee!

Voor slechts € 13,50 heb je een jaar lang toegang tot De Mooiste Routes! Gedetailleerde routebeschrijvingen, topografische kaarten en gpx-files.

Ik word abonnee!

Bestel een losse route

Heb je geen abonnement maar wil je wel op pad met deze route? Klik op de knop 'koop deze route'. Na betaling van € 2,50 heb je direct toegang tot de route en kun je op pad!

Op pad met je smartphone

Je kunt onze routes ook volgen met je smartphone als gps. Dat gaat eigenlijk heel eenvoudig. Wil je hier meer over weten?  Lees hier verder.


een moment geduld...

je bent niet ingelogd

Om de aanvullende informatie voor routes te kunnen bekijken, moet je eerst ingelogd zijn, of een geldig abonnement hebben voor toegang tot deze route.

Wil je abonnee worden? Klik dan op "meer informatie"