Lint van Water

22 km

Startpunt

NS station Zaandam Kogerveld
Veldbloemenweg 2
1508 WV Zaandam

coördinaten: N52.45680 E4.81889

Introductie

De lijnwandeling Lint van Water is een ontdekkingstocht door drie waterrijke natuurgebieden. Vanaf NS station Zaandam Kogerveld wandelt u naar recreatiegebied Jagersveld. Vandaar loopt u naar het water- en strandrijke natuurgebied Het Twiske. Onderweg heeft u een mooi uitzicht op het Oostzanerveld, een mozaïek van water, weiland, riet en moeras. Met een doolhof van eilandjes en slootjes. In Het Twiske loopt u om de grote Stootersplas, grasduint u door rietlanden, langs slootjes en over bruggetjes. Als laatste komt u door het vrij nieuwe recreatiegebied ten zuiden van Purmerend. In Groengebied Purmerland is het volop genieten van het vogelrijke veenweidegebied met ruig grasland, bloemrijk grasland en weiland. Ruim twee kilometer loopt u dwars door de weilanden en over de vele bruggetjes. Er is overal lage begroeiing, daardoor zijn er prachtige vergezichten. U wandelt door naar NS station Purmerend Weidevenne.
De drie natuurgebieden zijn door middel van vrij liggende fietspaden met elkaar verbonden.
Houd in de omgeving van het Jagersveld rekening met enig verkeersgeluid.

Praktische informatie

De route is van 15 maart tot 16 juni niet toegankelijk vanwege het broedseizoen.

Na bijna 1,5km komt u langs een sportcentrum. De horecagelegenheid daar is dagelijks geopend.
In het Twiske passeert u Paviljoen Twiske. In het seizoen elke dag open vanaf 11 uur. Van november t/m februari kunt u er alleenvan vrij t/m ma terecht.
Familierestaurant de Boffert ligt in Purmerland. Klik voor informatie over de openingstijden op de links.

In het groengebied Purmerland loopt u door weilanden. Waterdicht schoeisel is een must.
Met dank aan de routemaker(s) Mieke Timmer en aan de controleur(s) Tiny Laan en Piet Laan.

6 reacties

10 maart 2022   

foto
Reactie
Deze toch wel pittige route is het bewandelen meer dan waard. De constant aanwezige waterrijke omgeving, met regelmatig prachtige schilderachtige plekjes, geven deze wandeling een bijzondere uitstraling. Van harte aanbevolen!
Door Piet en Tiny Laan

30 juni 2017   

Reactie
Mooie route met een duidelijke beschrijving.
Door Joke

14 maart 2017   

Reactie
Een prachtige tocht door het Noord-Hollandse landschap met vele hoogtepunten. We hebben genoten van wind, water en vergezichten.
Door Loes en Theo van den Dool

22 februari 2016   

foto
Reactie
Prachtige wandeling door een open en gevarieerd landschap, waarbij het trein- en autoverkeer niet als hinderlijk werd ervaren. Het laatste deel van de route voert dwars door weilanden. Onvergetelijk en warm aanbevolen, vooral bij mooi weer.
Door Ton de Jong

17 februari 2016   

foto
Reactie
Op een prachtige zonnige winterdag deze lijnwandeling gelopen. Wat een verrassende wandeling door de drie recreatiegebieden Jagersveld, Twiske en Groengebied Purmerland. Echt een aanrader, waar je onderweg zomaar de routemaakster kunt tegenkomen.
Door Quirinus Schouten

17 februari 2016   

foto
Reactie
Een verrassende parel, deze wandeling door/langs natte natuurgebieden tussen Zaandam en Purmerend. Aan het einde een toetje in de vorm van twee prachtige weilandtrajecten. Warm aanbevolen voor een mooie zonnige dag. Kan nog net voor de broedtijd!
Door Wiebe de Bruin

Gelieve opnieuw in te loggen.

Beste
Vanwege verbeteringen in veiligheid dient u opnieuw in te loggen om de website volledig te kunnen gebruiken.

je bent ingelogd als:

Word Abonnee!

Voor slechts € 13,50 heb je een jaar lang toegang tot De Mooiste Routes! Gedetailleerde routebeschrijvingen, topografische kaarten en gpx-files.

Ik word abonnee!

Bestel een losse route

Heb je geen abonnement maar wil je wel op pad met deze route? Klik op de knop 'koop deze route'. Na betaling van € 2,50 heb je direct toegang tot de route en kun je op pad!

Op pad met je smartphone

Je kunt onze routes ook volgen met je smartphone als gps. Dat gaat eigenlijk heel eenvoudig. Wil je hier meer over weten?  Lees hier verder.


een moment geduld...

je bent niet ingelogd

Om de aanvullende informatie voor routes te kunnen bekijken, moet je eerst ingelogd zijn, of een geldig abonnement hebben voor toegang tot deze route.

Wil je abonnee worden? Klik dan op "meer informatie"