Verstilde Trilvenen

kanoroute - 14 km of 20 km

Verstilde Trilvenen is een prachtige kanotocht door de zeer afwisselende Weerribben. U peddelt langs vele stadia van de ontwikkeling van open water tot beschut moerasbos: oprukkende oeverbegroeiing en dichtgroeiend water, drijftillen, rietlanden en voedselarm grasland.

Praktische informatie

Het gebied is in elk jaargetijde te bevaren; afgeraden worden drukke weekeinden in de zomer, maar echt druk zal het op deze route niet worden. Onderweg zijn diverse rustplaatsen voor kanovaarders.

Vanaf het startpunt zijn kano's te huur en parkeergelegenheid voor eigen kanobezitters.

Startpunt Verstilde Trilvenen

Recreatiecentrum Het Doevehuis
Kalenberg-Zuid 1
8377 HE Kalenberg

coördinaten: N52.77662 E5.95752
Met dank aan de routemaker(s) Karst Quast en aan de controleur(s) Coby Nell.

3 reacties

10 augustus 2023   

Reactie
Deze route is schitterend. Natuur en rust overheersen hier. Er zijn vele mooie en goed onderhouden kanorustplaatsen en in Kalenberg overheerst een gemoedelijke sfeer. Wij hebben enorm genoten van deze route.
Door Astrid Smit

12 juli 2020   

Reactie
Vandaag deze prachtige route met de kano gevaren. De beschrijving van de route is top! Je vaart door de prachtige Weerribben, is echt genieten.
Door Astrid

26 mei 2020   

foto
Reactie
Mangrovebossen, oergrassen, (nog lage) rietvelden... een kanotocht door prachtige natuurgebieden. Kalenberg is een leuke uitvalsbasis voor een afwisselde kano-tweedaagse (zie Rondje Nederland).
Door Coby Nell

Gelieve opnieuw in te loggen.

Beste
Vanwege verbeteringen in veiligheid dient u opnieuw in te loggen om de website volledig te kunnen gebruiken.

je bent ingelogd als:

Word Abonnee!

Voor slechts € 13,50 heb je een jaar lang toegang tot De Mooiste Routes! Gedetailleerde routebeschrijvingen, topografische kaarten en gpx-files.

Ik word abonnee!

Bestel een losse route

Heb je geen abonnement maar wil je wel op pad met deze route? Klik op de knop 'koop deze route'. Na betaling van € 2,50 heb je direct toegang tot de route en kun je op pad!

Op pad met je smartphone

Je kunt onze routes ook volgen met je smartphone als gps. Dat gaat eigenlijk heel eenvoudig. Wil je hier meer over weten?  Lees hier verder.


een moment geduld...

je bent niet ingelogd

Om de aanvullende informatie voor routes te kunnen bekijken, moet je eerst ingelogd zijn, of een geldig abonnement hebben voor toegang tot deze route.

Wil je abonnee worden? Klik dan op "meer informatie"