De Treke aan de Beke

wandelroute - 6 km

Het natuurgebied Den Treek-Henschoten is het grootste aaneengesloten landgoed dat nog in particuliere handen is. Het landgoed kent een rijke flora en fauna. Belangwekkende soorten die voorkomen zijn zandhagedis, ringslang, boommarter en ree. Ook de orchidee is weer terug van weggeweest. Op het landgoed mogen wandelaars ook de ruiterpaden betreden.

Kort maar leuk. Maak kennis met dit unieke natuurgebied: Den Treek-Henschoten.

Praktische informatie

Parkeren in de berm langs de weg nabij de Rode Brug is toegestaan. U kunt de wandeling goed met OV bereiken. Lijn 80 van Amersfoort naar Wageningen passeert de dorpen Woudenberg en Scherpenzeel en het station Veenendaal De Klomp. Stap uit bij de bushalte De Boom en wandel via de rood gemarkeerde aanlooproute op het routekaartje naar De Rode Brug. Heen en terug naar de bus is een extra, maar mooi stukje van twee keer 1km.

Startpunt De Treke aan de Beke

Rode Brug
Vieweg 2
3832 RW Leusden

coördinaten: N52.10420 E5.40372
Met dank aan de routemaker(s) Peter Werkhoven en aan de controleur(s) Anne-Marie Blomesath.

12 reacties

24 juni 2023   

foto
Reactie
Gewoon een heel mooi rondje met imposante bomen en een charmant centraal gebied van het landgoed. En ook heel rustig, totdat we terecht kwamen in een eindeloze stoet deelnemers aan de 2-daagse van Amersfoort...
Door Louis en Annemarie

28 augustus 2021   

foto
Reactie
Wat een diversiteit aan bomen en planten op deze route, prachtig! De zon kwam geregeld achter de wolken vandaan en maakte van de weilanden een heldergroen tapijt!
Ook al is het een korte route, hij is zeker de moeite waard!
Door Ria en Yvonne

3 juli 2021   

foto
Reactie
Derde keer dat ik deze prachtige route heb gelopen. Gewijzigde startplaats is een verbetering. Nu heb je het drukste stuk direct aan het begin. Route is mooi en afwisselend met bos, veen, bloeiend vingerhoedskruid, water etc. Bedankt routemaker!
Door Mirjam

24 oktober 2020   

Reactie
Perfecte routebeschrijving Genoten van de herfstkleuren. Hoewel kort, is deze wandeling zeer afwisselend.
Door Anne-Marie Blomesath

28 mei 2020   

foto
Reactie
Zeker voor zo'n korte route veel variatie (bos, veen, water en akkers). Ook in Coronatijd was deze route, gezien het aantal andere wandelaars, prima te wandelen. Erg leuk om een ree te zien.
Door Fotofreaky

27 mei 2020   

foto
Reactie
Deze route gecombineerd met de Binnenduin en Veenplas en zo 16 km door prachtige bossen en over smalle paadjes gewandeld. Echt een top route. Gpx-file gebruikt.
Door Liesbeth

1 maart 2020   

Reactie
Voor ons een eerste kennismaking met mooiste routes.nl. Eerste ervaring was direct positief. Kaartje en routebeschrijving maken het mogelijk om langs paadjes te lopen die we anders niet zouden vinden. Prachtige, afwisselende wandeling. Top!
Door Jacques

20 oktober 2018   

foto
Reactie
Van alles in deze wandeling hebben wij optimaal genoten: de herfstkleuren, de indrukwekkende bomen, de schoorvoetend tevoorschijn komende paddenstoelen (het is nog steeds droog!) en de leuke eenmanspaadjes. Kortom, een korte maar heerlijke route!
Door Harm en Tiny

21 mei 2018   

foto
Reactie
Prachtige route door een al even mooi natuurgebied. Fijn dat de route vrijwel alleen over onverharde paden gaat. Voor een korte route veel afwisseling (water, bos, zandverstuiving etc.). Zal deze route zeker nog eens lopen.
Door Mirjam

27 april 2018   

Reactie
Een korte wandeling door het mooie natuurgebied van Den Treek. Leuk voor even tussendoor en wil je de langere versie lopen dan kiezen voor Weg van Wombaarg.
Door Marion en Fred

13 augustus 2017   

Reactie
Een erg leuke korte wandeling, eigenlijk geheel onverhard op een klein stukje na. Kleine smalle paadjes en mooie landweggetjes. Erg genoten van deze wandeling.
Door Franciska

9 maart 2016   

Reactie
Leuk, gevarieerd ommetje van bos, paar heuveltjes en water met deftig huize "Den Treek".
Door Tineke en Rita

Gelieve opnieuw in te loggen.

Beste
Vanwege verbeteringen in veiligheid dient u opnieuw in te loggen om de website volledig te kunnen gebruiken.

je bent ingelogd als:

Word Abonnee!

Voor slechts € 13,50 heb je een jaar lang toegang tot De Mooiste Routes! Gedetailleerde routebeschrijvingen, topografische kaarten en gpx-files.

Ik word abonnee!

Bestel een losse route

Heb je geen abonnement maar wil je wel op pad met deze route? Klik op de knop 'koop deze route'. Na betaling van € 2,50 heb je direct toegang tot de route en kun je op pad!

Op pad met je smartphone

Je kunt onze routes ook volgen met je smartphone als gps. Dat gaat eigenlijk heel eenvoudig. Wil je hier meer over weten?  Lees hier verder.


een moment geduld...

je bent niet ingelogd

Om de aanvullende informatie voor routes te kunnen bekijken, moet je eerst ingelogd zijn, of een geldig abonnement hebben voor toegang tot deze route.

Wil je abonnee worden? Klik dan op "meer informatie"