Brettenpad en meer dan dat

20 km

Startpunt

NS station Amsterdam Sloterdijk
Zaventerweg
1043 EH Amsterdam

coördinaten: N52.38900 E4.83891

Introductie

Tijdens deze lijnwandeling van Amsterdam Sloterdijk naar Haarlem Spaarnwoude wandelt u door een verrassende, groene strook. Het eerste deel van de route volgt het Brettenpad. In dit gebied liggen meerdere volkstuinparken, de in 1631 aangelegde Haarlemmertrekvaart en de ruige natuurgebieden De Kluut en Lange Bretten. Vanaf Halfweg komt u door het prachtige natuurgebied Spaarnwoude. Tot slot gaat de wandeling door de weilanden, over oude kerkenpaadjes en langs de Veerplas naar station het station Spaarnwoude.
De route gaat voor het grootste deel over fietspaden en rustige landweggetjes.

Praktische informatie

Horeca vindt u aan het begin bij het station.
Halverwege de route is horeca bij Manege Spaarnwoude (tel. 023-4976220) en Golfbaan Houtrak (tel. 023-5132939). U kunt vooraf bellen of ze open zijn. Twee kilometer voor het einde komt u langs Café Van Assema: ma en di gesloten, geopend vanaf 10 uur. In de winterperiode alleen open als er geschaatst kan worden.

Let op: in de zomermaanden worden er in Spaarnwoude enkele evenementen georganiseerd. Als gevolg daarvan kan een deel van de route afgezet zijn met hekken. Volg in dat geval de omleiding op de borden of kies een route met behulp van de routekaart.
Voorkom verrassingen en raadpleeg vooraf Spaarnwoude.
Met dank aan de routemaker(s) Ineke van Staaveren en aan de controleur(s) Tiny Laan en Piet Laan.

2 reacties

15 november 2019   

foto
Reactie
Een boeiende uitdaging deze lijnwandeling van Amsterdam naar Haarlem. Je doorkruist aansprekende stilte gebieden met fraaie natuur en weidse uitzichten. En, ter afwisseling, soms ook eventjes de drukte van alledag. Zeer de moeite waard!
Door Piet Laan

16 oktober 2016   

Reactie
Een leuke lijnwandeling met enkele mooie natuurgebieden en weids polderland. Knap geweven door een druk gebied.
Door Loes en Theo van den Dool

Gelieve opnieuw in te loggen.

Beste
Vanwege verbeteringen in veiligheid dient u opnieuw in te loggen om de website volledig te kunnen gebruiken.

je bent ingelogd als:

Word Abonnee!

Voor slechts € 13,50 heb je een jaar lang toegang tot De Mooiste Routes! Gedetailleerde routebeschrijvingen, topografische kaarten en gpx-files.

Ik word abonnee!

Bestel een losse route

Heb je geen abonnement maar wil je wel op pad met deze route? Klik op de knop 'koop deze route'. Na betaling van € 2,50 heb je direct toegang tot de route en kun je op pad!

Op pad met je smartphone

Je kunt onze routes ook volgen met je smartphone als gps. Dat gaat eigenlijk heel eenvoudig. Wil je hier meer over weten?  Lees hier verder.


een moment geduld...

je bent niet ingelogd

Om de aanvullende informatie voor routes te kunnen bekijken, moet je eerst ingelogd zijn, of een geldig abonnement hebben voor toegang tot deze route.

Wil je abonnee worden? Klik dan op "meer informatie"