Ooijs Landpad

wandelroute - 17 km of 18 km

Ooijs Landpad is een heerlijke wandeling over de boerenlandpaden in de Ooijpolder. Een route met een enorme afwisseling. U begint een stukje over de stuwwal en passeert het Wylerbergmeer. Daarna loopt u door weilanden, langs wielen en tichelgaten. Ook struint u een stukje door de uiterwaarden waar u oog in oog kunt staan met Schotse hooglanders en konikpaarden. Tenslotte vaart u uzelf met een trekveer het water over.

Praktische informatie

Het startpunt is bereikbaar per bus. Uitstaphalte Van Randwijckweg.

Ongeveer halverwege komt u langs het gezellige huiskamercafé Oortjeshekken, een prachtige pleisterplaats. Dagelijks van 8.30 – 23.00 uur geopend. Van 3 november tot 24 februari op ma en di gesloten.

Startpunt Ooijs Landpad

Hotel 't Spijker
Rijksstraatweg 191
6573 CP Beek-Ubbergen

coördinaten: N51.82860 E5.92588
Met dank aan de routemaker(s) Joost Verbeek en Henk Kreeft en aan de controleur(s) Paul Pilgram.

9 reacties

3 juli 2022   

foto
Reactie
Heerlijke wandeling met wandelpool van 10 personen. In het begin heerlijk stijgen en dalen in de stuwwal. Veel waterpartijen, kwelwater, wielen, nevengeulen en Waal. Mooie vergezichten, bomen, vogels, runderen, houtwallen en riet. Prachtig gebied!
Door Evert Jan

12 september 2021   

Reactie
Mooie afwisselende route. De stuwwal, de polder en de Waal, je komt door verschillende landschappen. Oortjeshekken is elke dag al vroeg open, dus ideaal voor een vroege starter zoals ik.
Door Jan

5 mei 2020   

foto
Reactie
Topper in Coronatijd!
Werkelijk schitterend! Al veel gezien en lang niet hier geweest. De afwisseling van de Duivelsberg, de polder, stukje langs de Waal, door geelwitte weilanden! Tot het einde mooi! En niet druk!
Door José en Rob

19 april 2020   

Reactie
Vandaag deze mooie maar pittige tocht gelopen. Met een gevarieerd landschap. Prachtig in deze tijd van het jaar. Wij bedanken hiervoor de routemakers en de controleur.
Door Familie Arts

21 mei 2019   

Reactie
Heel mooie afwisselende route. Er zullen weinig wandelingen zijn waarin je door zoveel verschillende landschappen loopt. Een aanrader.
Door Harold

20 augustus 2017   

Reactie
Prachtige afwisselende route, met leuke tussenstop. Net iets te veel asfalt en dorp om 'm vijf sterren te geven maar zeker de moeite waard om te lopen.
Door Irene en Angela

4 juni 2017   

Reactie
Top route! Deze route was voor ons dicht bij huis. Op plaatsen geweest, waar we nog nooit waren geweest.
Door Gisela

31 mei 2017   

foto
Reactie
Wat is die Ooijpolder toch mooi! Aan het begin een stevige klim de stuwwal op; prachtige vergezichten; je hebt het gevoel in het buitenland te zijn; gezellige groep; en een perfecte uitleg; stukje geschiedenis kreeg je ook nog mee: Dank je wel Henk!
Door Bart Bruins Slot

30 juni 2016   

Reactie
De Ooijpolder is heel verrassend: kronkelige dijkjes met wielen en prachtige uitzichten en dwars door een heel oud land. Het begin en einde van de tocht gaat door heuvelachtig en mooi landschap rond Beek. Puur genieten.
Door Loes en Theo van den Dool

Gelieve opnieuw in te loggen.

Beste
Vanwege verbeteringen in veiligheid dient u opnieuw in te loggen om de website volledig te kunnen gebruiken.

je bent ingelogd als:

Word Abonnee!

Voor slechts € 13,50 heb je een jaar lang toegang tot De Mooiste Routes! Gedetailleerde routebeschrijvingen, topografische kaarten en gpx-files.

Ik word abonnee!

Bestel een losse route

Heb je geen abonnement maar wil je wel op pad met deze route? Klik op de knop 'koop deze route'. Na betaling van € 2,50 heb je direct toegang tot de route en kun je op pad!

Op pad met je smartphone

Je kunt onze routes ook volgen met je smartphone als gps. Dat gaat eigenlijk heel eenvoudig. Wil je hier meer over weten?  Lees hier verder.


een moment geduld...

je bent niet ingelogd

Om de aanvullende informatie voor routes te kunnen bekijken, moet je eerst ingelogd zijn, of een geldig abonnement hebben voor toegang tot deze route.

Wil je abonnee worden? Klik dan op "meer informatie"