Huis ter Heide

16 km of 18 km

Startpunt

Café De Kiosk
Oranjeplein 20a
5175 BE Loon op Zand

coördinaten: N51.62721 E5.07429

Introductie

Huis ter Heide is een prachtige wandelroute over merendeels onverharde paden, die begint en eindigt in Loon op Zand. Tijdens deze tocht wandelt u langs vennen, waaronder het Leikeven, door bossen en ontdekt u een klein deel van het Nationaal Park De Loonse en Drunense Duinen. Met een portie geluk staat u onderweg oog in oog met Schotse runderen, die in het natuurgebied Huis ter Heide grazen en de heidegroei bevorderen.
Heeft u geen behoefte aan horeca onderweg dan kunt u het beste de verkorte route lopen.

Praktische informatie

Een goed alternatief startpunt voor de verkorte route is de parkeerplaats naast Middelstraat 2, 5176 NJ De Moer.
Bij het startpunt vindt u Café de Kiosk of vlakbij het startpunt Lunchroom t Benkske. Ongeveer halverwege komt u langs ’t Maoske.
Met dank aan de routemaker(s) Angela Roovers en aan de controleur(s) Niek Sanders.

22 reacties

3 november 2023   

foto
Reactie
Wat een pareltje van een route! Met het fijnste wandelweer wat je maar kan wensen, kronkelen over mooie paden door wisselend landschap! Niet twijfelen, maar doen!
Door Berreke

22 maart 2023   

foto
Reactie
Heerlijke rustige wandeling onder een grijs wolkendek.
Door Freek Jansen

12 november 2022   

foto
Reactie
De warmste 12-11 ooit en dan deze zonovergoten route lopen. Kan het mooier!? Bruine bladertapijten, nog steeds veel groene bomen, duizenden glinsterende dauwdruppels in het gras, enorme parasolzwammen en genieten van 'koesteren-in- de-zon'-bankjes.
Door Harm en Tiny

30 juli 2022   

foto
Reactie
Mooie route door een afwisselend landschap. Veel runderen tegengekomen die af en toe het pad blokkeren. Regelmatig staan er bankjes om te rusten. Wat erg mooi is van dit jaargetijde is dat de heide in bloei staat!
Door Niek Sanders

12 mei 2020   

foto
Reactie
Mooie wandeldag. Door de week ook heel rustig in het gebied. Mooie afwisseling van heide, vennen, bos en af en toe wat landbouw of weilanden. Gigantische rode beuk! Veel vogels en de runderen gezien in de verte. Aanrader om te lopen!
Door Evert Jan

10 oktober 2019   

foto
Reactie
Vandaag een paradijs voor vliegenzwammen en parasolzwammen. Topjaar. Ook voor de rest van de natuur in dit prachtige Natuurmonumenten-gebied met bos, weiden en vennen. We zijn al heel vaak hier geweest, altijd verrassend anders.
Door Liesbeth en Freek

9 november 2017   

foto
Reactie
Genoten van deze afwisselende wandeling. Kudde highlanders gezien, maar vlonderpad was wegens onderhoud helaas gesloten. Ga deze zeker nog eens lopen.
Door Thom

7 november 2017   

foto
Reactie
Het was weer genieten op één van onze favoriete routes! De Schotse Hooglanders lieten oogluikend toe dat wij ze (noodgedwongen) voorzichtig passeerden. Hoge verwachtingen van het vlonderpad... maar er was geen water :-) Doen we zeker nog eens over!
Door Harm en Tiny

15 juli 2017   

Reactie
Heel afwisselende route. Erg rustig. Het gehoornde vee uiteindelijk gezien, maar dit heeft alle ruimte.
Door Rob

12 februari 2017   

foto
Reactie
Heerlijke wandeling en een leuke stop onderweg in De Moer voor koffie met gebak. We hebben genoten van de afwisseling van deze route, die ondanks de grijze weersomstandigheden meer dan de moeite waard was. Een aanrader!
Door Ria, Nico en Yvonne

5 februari 2017   

foto
Reactie
Heerlijk genoten van deze afwisselende wandelpool o.l.v. Karin Verbeek. Met het klinkende vogelgezang en het prille zonnetje is het voorjaar al voelbaar en de moeite waard om deze route dan nog eens te wandelen.
Door Wilma

29 januari 2017   

foto
Reactie
Leuke wandeling door Huis ter Heide op stukken waar wij nog nooit geweest waren. Het goede leven zo dicht bij je eigen woonplaats. Bijzonder.
Door Kees en Nicole

6 januari 2017   

foto
Reactie
Een gezellige pool met Frans gelopen. Een frisse winterse dag met een strakblauwe lucht en een mooi stukje Brabantse natuur. Leuk onderdeel van de route is het vlonderpad over het Leikeven.
Door Joha

6 januari 2017   

foto
Reactie
Onder een stralende winterzon deze route gelopen met de wandelpool o.l.v. Frans van Riel. De vennen licht bevroren, de bossen en de heide bedekt onder een laagje rijp, met zijn allen genieten op zijn best.
Door Geert

24 december 2016   

foto
Reactie
De dag voor kerst. Startpunt De Moer. Huis ter Heide al vele jaren favoriet Brabants land voor ons. Route prachtig onderhouden door Natuurmonumenten. Dit jaar in allerlei variaties gewandeld: bos, akkertjes, heide, plassen, Schotse Hooglanders.
Door Freek en Liesbeth

15 december 2016   

foto
Reactie
Vandaag met vrienden deze prachtige afwisselende wandeling gelopen. Een wandeling met veel variatie, en voor het overgrote deel bestaande uit onverharde paden. Het was een genot om weer een stuk mooie natuur in het Brabantse te ontdekken.
Door Piet

2 september 2016   

foto
Reactie
Vandaag onder de bezielende leiding van Rien de Schipper deze prachtige poolwandeling gelopen. Hij had de wandeling goed voorbereid en er nog een paar extra lusjes aan toegevoegd wat de wandeling nog mooier maakte. Een echte aanrader.
Door Suske

28 juni 2016   

foto
Reactie
Vandaag deze voor ons favoriete wandeling gelopen. Vooral het (valse) acacia laantje en de monumentale linde, die vroeger voor het afgebroken boerderijtje stond, maken elke keer weer indruk op ons. Ook sprongen er nog twee vossen voor onze neus weg.
Door Franske

9 juni 2016   

foto
Reactie
Een route die we elk jaar wel een keer lopen. 'Dicht' bij huis (uurtje rijden) en in elk seizoen verrassend mooi! Het Plakkeven, Leikeven, het (Pseudo)acacialaantje, de indrukwekkende linde en rode beuk. Vandaag zelfs op de knieën voor zonnedauw!
Door Harm en Tiny

10 januari 2016   

foto
Reactie
Met prachtig weer deze gevarieerde route gelopen. Een aanrader! Heerlijk lopen over smalle paadjes en veel te zien onderweg. De runderen liepen in de wei en hadden het ook naar hun zin. De grote rode beuk stond er mooi bij in de zon. Een plaatje!
Door Nico en Corry

5 november 2015   

foto
Reactie
Vandaag het tweede deel van de route gewandeld, mooi en goed beschreven. Lekker weer. Monumentale natuur. Ondanks onze handicaps liepen we zomaar het talud op naar de fietsbrug. Soms onduidelijk pad door de herfstbladeren. Heel sfeervol alles.
Door Liesbeth en Freek

12 oktober 2015   

foto
Reactie
Bekend gebied maar verrassende route. Bospad door Galgeneind is nu paradijs voor vliegenzwammen. Afkorten kan gemakkelijk, de route is overal aantrekkelijk, ook de bebouwing. Zonnige frisse herfstdag vandaag met prille verkleuringen.
Door Liesbeth en Freek

Gelieve opnieuw in te loggen.

Beste
Vanwege verbeteringen in veiligheid dient u opnieuw in te loggen om de website volledig te kunnen gebruiken.

je bent ingelogd als:

Word Abonnee!

Voor slechts € 13,50 heb je een jaar lang toegang tot De Mooiste Routes! Gedetailleerde routebeschrijvingen, topografische kaarten en gpx-files.

Ik word abonnee!

Bestel een losse route

Heb je geen abonnement maar wil je wel op pad met deze route? Klik op de knop 'koop deze route'. Na betaling van € 2,50 heb je direct toegang tot de route en kun je op pad!

Op pad met je smartphone

Je kunt onze routes ook volgen met je smartphone als gps. Dat gaat eigenlijk heel eenvoudig. Wil je hier meer over weten?  Lees hier verder.


een moment geduld...

je bent niet ingelogd

Om de aanvullende informatie voor routes te kunnen bekijken, moet je eerst ingelogd zijn, of een geldig abonnement hebben voor toegang tot deze route.

Wil je abonnee worden? Klik dan op "meer informatie"