Glazen Stad achter de Duinen

fietsroute - 47 km

Deze fietstocht voert u langs en door het Westland, het kassengebied ten zuiden van Den Haag. Dit gebied wordt ook wel de Glazen Stad genoemd. Al fietsend door de polders ten noorden van Maassluis, en het recreatiegebied Madestein aan de zuidwest zijde van Den Haag komt u aan bij de kust. Een prachtig fietspad, langs de duinen en het pittoreske stadje Ter Heide, brengt u in Hoek van Holland. Via het Staalduinse Bos en het fietspad langs natuurgebied de Oranje Plassen komt u weer terug in Maassluis.

Praktische informatie

Bij het startpunt is een gratis parkeerterrein.
De fiets mag mee in de metro (RET lijn B, richting Hoek van Holland Haven) behalve op ma t/m vrij voor 9.00 uur en tussen 16.00 en 18.30 uur.
Op de route komt u regelmatig horecagelegenheden tegen.

U passeert het Westlands museum. Klik op de link voor de openingstijden.

Daar waar mogelijk wordt gebruik gemaakt van fietsknooppunten.

Startpunt Glazen Stad achter de Duinen

Metro Station Maassluis West
Koningshoek
3144 BA Maassluis

coördinaten: N51.92600 E4.23589
Met dank aan de routemaker(s) Hans Meeldijk en aan de controleur(s) Fieke Krikhaar.

3 reacties

17 mei 2024   

Reactie
Fijne, zeer afwisselende route, echt een verrassing!
Door Josephine

31 mei 2019   

Reactie
Mooie fietstocht die verschillende kenmerken van het landschap tussen Maassluis en Den Haag laat zien. De kassen in het Westland, het uitgebreide parklandschap Madestein in Den Haag en tenslotte de duinen tussen Den Haag en Hoek van Holland.
Door Henk Dijkstra

12 september 2016   

foto
Reactie
Een verrassende tocht met niet alleen een glazen stad. Natuurlijk zijn er in deze streek veel kassen. Maar dat er zoveel mooie fietspaden, landweggetjes en dijkjes zijn, dat was nieuw voor mij. Ik heb genoten!
Door Mieke Timmer

Gelieve opnieuw in te loggen.

Beste
Vanwege verbeteringen in veiligheid dient u opnieuw in te loggen om de website volledig te kunnen gebruiken.

je bent ingelogd als:

Word Abonnee!

Voor slechts € 13,50 heb je een jaar lang toegang tot De Mooiste Routes! Gedetailleerde routebeschrijvingen, topografische kaarten en gpx-files.

Ik word abonnee!

Bestel een losse route

Heb je geen abonnement maar wil je wel op pad met deze route? Klik op de knop 'koop deze route'. Na betaling van € 2,50 heb je direct toegang tot de route en kun je op pad!

Op pad met je smartphone

Je kunt onze routes ook volgen met je smartphone als gps. Dat gaat eigenlijk heel eenvoudig. Wil je hier meer over weten?  Lees hier verder.


een moment geduld...

je bent niet ingelogd

Om de aanvullende informatie voor routes te kunnen bekijken, moet je eerst ingelogd zijn, of een geldig abonnement hebben voor toegang tot deze route.

Wil je abonnee worden? Klik dan op "meer informatie"