Oud en Nieuw Zoethout

wandelroute - 7 km of 15 km

Zoetermeer is omringd door parken. Aan de westkant liggen het Westerpark en De Balij, samen bijna 600 hectare. In het lieflijke, waterrijke Westerpark loopt u twee geschakelde lussen door de mooiste en rustigste delen, eventueel aangevuld met een rondje door de mooie Natuurtuin. Via de fraai gebogen Balijbrug wandelt u betrekkelijk nieuw Zoetermeers groen in: het Balijbos. De natuur en de wandelroute zijn hier totaal anders, u komt over over enkele avontuurlijke paden!
Voor na een erg natte periode zijn twee alternatieve trackjes opgenomen. Ook is er een mooi alternatief trackje voor hen die zonder hond wandelen opgenomen.

Praktische informatie

Komt u met het OV stap dan uit bij halte Westerpark.

Omdat de route een aantal lussen heeft kunt u naar eigen inzicht delen van de route lopen, zie de kaart. U kunt ook wandelen vanaf Stadsboerderij De Balij.

Voor horeca bij het startpunt zie: Bowling en recreatiecentrum Westerpark.
Bij Stadsboerderij De Balij kunt u het Libellenreservaat bezoeken. Voor een drankje of lunch kunt u terecht bij Restaurant Sféra, bij de ingang van de Balij, tegenover de stadsboerderij.

De hond mag grote delen van de wandeling los. Met de hond kunt u het uitstapje naar de Natuurtuin niet maken, maar de route blijft hetzelfde.

Delen van de route kunnen drassig zijn; voor alternatieven is een beschrijving en een trackje aanwezig. U wordt aangeraden hoge wandelschoenen te dragen.

Startpunt Oud en Nieuw Zoethout

P Bowling & Recreatiecentrum Westerpark Zoetermeer
Heuvelweg 2
2716 DZ Zoetermeer

coördinaten: N52.06190 E4.45413
Met dank aan de routemaker(s) Rob Gaillard en aan de controleur(s) Fieke Krikhaar.

1 reactie

29 april 2023   

foto
Reactie
Een verrassend mooie route. Deze bosparken zijn al best oud, met veel variatie en oudere bomen. Echt de moeite waard.
Door Albertine en Ton

Gelieve opnieuw in te loggen.

Beste
Vanwege verbeteringen in veiligheid dient u opnieuw in te loggen om de website volledig te kunnen gebruiken.

je bent ingelogd als:

Word Abonnee!

Voor slechts € 13,50 heb je een jaar lang toegang tot De Mooiste Routes! Gedetailleerde routebeschrijvingen, topografische kaarten en gpx-files.

Ik word abonnee!

Bestel een losse route

Heb je geen abonnement maar wil je wel op pad met deze route? Klik op de knop 'koop deze route'. Na betaling van € 2,50 heb je direct toegang tot de route en kun je op pad!

Op pad met je smartphone

Je kunt onze routes ook volgen met je smartphone als gps. Dat gaat eigenlijk heel eenvoudig. Wil je hier meer over weten?  Lees hier verder.


een moment geduld...

je bent niet ingelogd

Om de aanvullende informatie voor routes te kunnen bekijken, moet je eerst ingelogd zijn, of een geldig abonnement hebben voor toegang tot deze route.

Wil je abonnee worden? Klik dan op "meer informatie"