Waspikse Schans en Halvezolenlijntje

wandelroute - 12 km

De rode draad in deze wandelroute is het Halve Zolenpad, een wandel- en fietsroute over de voormalige spoorlijn tussen Lage Zwaluwe en 's-Hertogenbosch. De route slalomt via dijken, dorpen en een eendenkooi door het slagenlandschap van De Langstraat.
De Waspikse Schans in het nieuwe natuurgebiedje De Vest is een reconstructie van een veldschans in de Zuiderwaterlinie. Deze militaire verdedigingslinie dateert uit de 17e eeuw en was nog tot 1952 in gebruik.

Praktische informatie

Het Sportcentrum bij het startpunt beschikt over een sportcafé. Horeca onderweg vindt u bij Restaurant 't Spoor en Eetcafé De Witte Brug.

Startpunt Waspikse Schans en Halvezolenlijntje

Parkeerplaats Sportcentrum Waspik
Wilhelminastraat 2
5165 TJ Waspik

coördinaten: N51.68350 E4.94522
Met dank aan de routemaker(s) Liesbeth Witteveen en aan de controleur(s) Niek Sanders.

5 reacties

1 april 2024   

foto
Reactie
Mooie wandeling door een soms natte en modderige omgeving.
Door Niek Sanders

9 juni 2020   

foto
Reactie
Onze eigen route sinds twee jaar weer eens gelopen. Nou, we werden aangenaam verrast. Alle moeilijke wandelpaden mooi kortgehouden. Voedselbos aangelegd, leuk gesprek met vrijwilligster. Extra voetpaadjes langs het lange Halvezolenlijntje. Waterhuishouding overal aangepast.
Door Liesbeth en Freek

26 augustus 2018   

Reactie
Mooie route langs veel maisvelden, door weilanden met schapen. De eendenkooi gemist. Goed opletten bij 2! Beleving spoorlijn minder dan bij Den Bosch, omdat spoorlijn hier nu fietspad is. Tip: kleingeld mee voor groenten/fruit stalletjes onderweg.
Door Dimphy Dortmans

3 juni 2018   

foto
Reactie
Het grootste deel van deze route, tot aan het Halvezolenpad is uitzonderlijk mooi!! Het Halvezolenpad is lang en, met dit prachtige weer vandaag, erg druk. Aanrader: heerlijk fruit bij kweker Van Leijssen.
Door Jose Smits en Wim Groot Kormelink

12 februari 2016   

foto
Reactie
Mijn ogen raken verblind door de lage zon die weerkaatst in de kletsnatte akkertjes maar gewaren toch het verleden van deze voormalige veenvelden. Een indrukwekkend landschap waar vele handen aan bijdroegen: gelukkig behouden voor de toekomst.
Door Ton van Leest

Gelieve opnieuw in te loggen.

Beste
Vanwege verbeteringen in veiligheid dient u opnieuw in te loggen om de website volledig te kunnen gebruiken.

je bent ingelogd als:

Word Abonnee!

Voor slechts € 13,50 heb je een jaar lang toegang tot De Mooiste Routes! Gedetailleerde routebeschrijvingen, topografische kaarten en gpx-files.

Ik word abonnee!

Bestel een losse route

Heb je geen abonnement maar wil je wel op pad met deze route? Klik op de knop 'koop deze route'. Na betaling van € 2,50 heb je direct toegang tot de route en kun je op pad!

Op pad met je smartphone

Je kunt onze routes ook volgen met je smartphone als gps. Dat gaat eigenlijk heel eenvoudig. Wil je hier meer over weten?  Lees hier verder.


een moment geduld...

je bent niet ingelogd

Om de aanvullende informatie voor routes te kunnen bekijken, moet je eerst ingelogd zijn, of een geldig abonnement hebben voor toegang tot deze route.

Wil je abonnee worden? Klik dan op "meer informatie"