Langs Grift en Grebbeberg

fietsroute - 19 km of 29 km

Langs Grift en Grebbe(berg) is een fietstocht door een gebied waar hertogen en bisschoppen elkaar in de haren vlogen. Het was een nat en onvruchtbaar land totdat het Valleikanaal in 1941 af was. Nu is het een landbouwgebied waar naast weiden ook veel aan boomteelt wordt gedaan.
Veel plezier met deze route.

Praktische informatie

Wilt u vooraf koffie? Ga dan door de tunnel rechtsaf de trap op. Bovenaan is restaurant Cunera. Op dinsdag is het rustdag.

Startpunt Langs Grift en Grebbeberg

NS station Rhenen
Grebbeweg 1
3911 AS Rhenen

coördinaten: N51.95791 E5.57844
Met dank aan de routemaker(s) Klaas Leffring en aan de controleur(s) Jan van Oeveren.

2 reacties

25 maart 2024   

foto
Reactie
Prachtige route door het polderlandschap. Doordat er veel akkers en waterpartijen zijn, is dit een waar eldorado voor vogels. Je kunt er vele soorten zien en ervan genieten. Daarnaast is het een typisch Hollands landschap, met o.a. de Rijn.
Door Joke en Jaap

6 augustus 2015   

Reactie
Vandaag deze rustige fietstocht gefietst. Mooi fietspad langs valleikanaal. Verder vonden wij de tocht veel van hetzelfde.
Door Patricia

Gelieve opnieuw in te loggen.

Beste
Vanwege verbeteringen in veiligheid dient u opnieuw in te loggen om de website volledig te kunnen gebruiken.

je bent ingelogd als:

Word Abonnee!

Voor slechts € 13,50 heb je een jaar lang toegang tot De Mooiste Routes! Gedetailleerde routebeschrijvingen, topografische kaarten en gpx-files.

Ik word abonnee!

Bestel een losse route

Heb je geen abonnement maar wil je wel op pad met deze route? Klik op de knop 'koop deze route'. Na betaling van € 2,50 heb je direct toegang tot de route en kun je op pad!

Op pad met je smartphone

Je kunt onze routes ook volgen met je smartphone als gps. Dat gaat eigenlijk heel eenvoudig. Wil je hier meer over weten?  Lees hier verder.


een moment geduld...

je bent niet ingelogd

Om de aanvullende informatie voor routes te kunnen bekijken, moet je eerst ingelogd zijn, of een geldig abonnement hebben voor toegang tot deze route.

Wil je abonnee worden? Klik dan op "meer informatie"