Het Gat van Berend Boer

wandelroute - 8 km of 14 km

Deze wandeling brengt u in de prachtige en afwisselende natuur van het Holtingerveld nabij Havelte. Stuifzandgebieden, heide, gemengd bos en enkele prachtige vennen zijn hier allemaal te vinden. Leuke paden en paadjes, bijna allemaal onverhard, komt u tegen tijdens deze zeer gevarieerde tocht.

Praktische informatie

Het parkeerterrein van Golf Club Havelte is openbaar gebied waar iedereen mag parkeren. Zet uw auto aan het eind van het parkeerterrein nabij de picknicktafel. Informatie over de Golf Club en eventueel over het restaurant vindt u op de website.

Startpunt Het Gat van Berend Boer

Parkeerterrein Golf Club Havelte
Kolonieweg 2
7971 RA Havelte

coördinaten: N52.78440 E6.24774
Met dank aan de routemaker(s) Luuk Jacobs en Egbert Klasens en aan de controleur(s) Roelof Courtz en Jeannette Courtz.

9 reacties

30 juni 2024   

foto
Reactie
Prachtige route gewandeld. Goed gedetailleerd beschreven!! Een echte aanrader, ook voor niet geoefende wandelaars. Er zijn onderweg veel rustpunten. :-)!!
Door Jellie

23 juni 2024   

foto
Reactie
Vandaag deze erg mooie wandeling in het Holtingerveld gelopen. Erg gevarieerd qua natuur, mooie eenmanspaadjes en wat een rust. Op de foto het mooie grote ven Brandeveen.
Door Roelof en Jeannette

9 februari 2023   

foto
Reactie
Wat een prachtige wandeling. Genoten van de vennen, de vele en lange éénmanspaadjes langs de vennen en door het bruine varen bos. Helaas, veel activiteiten betreffende de bomenkap - zelfs in een "Stiltegebied"............
Door Ina van der Goot

29 juli 2022   

foto
Reactie
Een prachtige wandeling met veel variatie. Soms een zanderig pad, maar veel leuke slingerende paadjes. O.a. dat langs het Brandeveen. Je moet even geduld hebben voor je bij het 'Gat' komt. Maar dat is wel een heel bijzonder meertje.
Door Mieke

2 mei 2022   

foto
Reactie
Inderdaad een TOPWANDELING. Hele mooie, leuke eenmanspaadjes. Een prima beschrijving van een heel gevarieerde en rustige wandeling. We hadden geluk met het mooie weer. De bremstruiken bloeiden volop. Wat zijn wij blij dat we lid zijn van deze club!
Door Marja

1 november 2021   

foto
Reactie
Wat een prachtige wandeling rond het Holtingerveld met geschiedenis uit de tweede wereldoorlog, en een beetje geluk met het weer en een een zeer goede beschrijving heerlijk. Wij hebben er van genoten, dank jullie wel.
Door Hans en Els

19 februari 2021   

foto
Reactie
Prachtige afwisselende wandeling door bos, hei en langs vennen, en echt niet druk (iedereen is op ander deel van de hei met de hunebedden). we hadden prachtig zonnig winterweer, genoten!
Door Wendel en Bart

22 januari 2021   

foto
Reactie
Wat een prachtige en zeer gevarieerde route. Sommige stukken inderdaad erg nat, maar door even iets van het pad af te wijken, is het heel goed te doen. Zeker de moeite waard om nog een keer te lopen.
Door C. van der Meer

2 januari 2021   

foto
Reactie
Wat een mooie route weer. We hebben op deze 2e januari erg genoten van deze mooi afwisselende route. Af en toe wat modderig maar dat hoort bij de tijd van het jaar.
Door Grietje Meester

Gelieve opnieuw in te loggen.

Beste
Vanwege verbeteringen in veiligheid dient u opnieuw in te loggen om de website volledig te kunnen gebruiken.

je bent ingelogd als:

Word Abonnee!

Voor slechts € 13,50 heb je een jaar lang toegang tot De Mooiste Routes! Gedetailleerde routebeschrijvingen, topografische kaarten en gpx-files.

Ik word abonnee!

Bestel een losse route

Heb je geen abonnement maar wil je wel op pad met deze route? Klik op de knop 'koop deze route'. Na betaling van € 2,50 heb je direct toegang tot de route en kun je op pad!

Op pad met je smartphone

Je kunt onze routes ook volgen met je smartphone als gps. Dat gaat eigenlijk heel eenvoudig. Wil je hier meer over weten?  Lees hier verder.


een moment geduld...

je bent niet ingelogd

Om de aanvullende informatie voor routes te kunnen bekijken, moet je eerst ingelogd zijn, of een geldig abonnement hebben voor toegang tot deze route.

Wil je abonnee worden? Klik dan op "meer informatie"