Op naar Katwijk!

fietsroute - 43 km

Op deze fietstocht wisselen stad en natuur elkaar af. De gezellige studentenstad Leiden is leuk voor een bezoekje. Op de lange boulevard met de vele beelden en zicht op zee in Katwijk krijgt u meteen een vakantiegevoel. En in Wassenaar zijn de mooie lanen met prachtige villa’s een lust voor het oog.
Maar ook de natuur komt volop aan bod. Na de start bij het recreatiegebied Vlietland fietst u door het polderpark Cronesteyn. In de duinen is het heerlijk toeren over het lange duinfietspad door het Hollands Duin. Daarna fietst u door een poldergebied langs groene weilanden met brede sloten en tenslotte weer terug langs de Vliet.

Praktische informatie

Bent u met de auto dan kunt u deze parkeren op de grote parkeerplaats vlak bij het startpunt. Als u de afslag naar Waterfront neemt, wijst de P richting aan..
De fietstocht is ook op te pakken vanaf station Leiden Lammenschans.
U komt regelmatig horeca tegen: Brasserie Cronesteyn vlak voor u het polderpark in fietst.
In Leiden en Katwijk is volop horeca. En als u net de duinen uitrijdt richting Wassenaar passeert u Hotel-Restaurant Duinoord.

In Leiden is in het centrum iedere zaterdag markt. Het kan er druk zijn. U moet dan een stukje met de fiets aan de hand lopen. Op woensdag is er een kleinere markt.

In Katwijk staan langs de boulevard veel beelden. Bent u geïnteresseerd? Download op internet het pdf bestand 'beeldenroute aan zee'.

Startpunt Op naar Katwijk!

Restaurant Waterfront Vlietland
Rietpolderweg 13
2266 BM Leidschendam

coördinaten: N52.12230 E4.46136
Met dank aan de routemaker(s) Mieke Timmer en aan de controleur(s) Mirjam Aarsman.

2 reacties

18 augustus 2022   

foto
Reactie
Mooie en afwisselende route die een goed beeld geeft wat Nederland te bieden heeft aan natuur, kunst en bouwkunst.
Door José en Wim

27 mei 2020   

foto
Reactie
Van rustig weiland en bos, zonovergoten, naar een bruisende stad. In Leiden kom je op plekken die je niet kent. Daarna het tochtje door de duinen inclusief nachtegalen. Een heerlijke fietstocht!
Door Hans Doorenbosch

Gelieve opnieuw in te loggen.

Beste
Vanwege verbeteringen in veiligheid dient u opnieuw in te loggen om de website volledig te kunnen gebruiken.

je bent ingelogd als:

Word Abonnee!

Voor slechts € 13,50 heb je een jaar lang toegang tot De Mooiste Routes! Gedetailleerde routebeschrijvingen, topografische kaarten en gpx-files.

Ik word abonnee!

Bestel een losse route

Heb je geen abonnement maar wil je wel op pad met deze route? Klik op de knop 'koop deze route'. Na betaling van € 2,50 heb je direct toegang tot de route en kun je op pad!

Op pad met je smartphone

Je kunt onze routes ook volgen met je smartphone als gps. Dat gaat eigenlijk heel eenvoudig. Wil je hier meer over weten?  Lees hier verder.


een moment geduld...

je bent niet ingelogd

Om de aanvullende informatie voor routes te kunnen bekijken, moet je eerst ingelogd zijn, of een geldig abonnement hebben voor toegang tot deze route.

Wil je abonnee worden? Klik dan op "meer informatie"