Door Broek en Bos

fietsroute - 45 km

Verkeersluwe binnenwegen en heel veel fietspaden worden aaneengeregen in deze mooie tour door het Brabantse land. Eerst wordt het Wijboschbroek uitgebreid verkend. Aan de andere kant van de Zuid-Willemsvaart kronkelt u door de bossen van Heeswijk, Vinkel en Maliskamp. Via de prachtige ringdijk van Den Dungen koerst u terug naar Schijndel.

Praktische informatie

Werkelijk uniek is de variatie in horeca die de route u biedt. Na 5km Schaapskooi Schijndel; na 15km Brasserie Kasteel Heeswijk; in Berlicum komt u langs Eetcafé De Prins en na 34km in Den Dungen vindt u Majorcabar/Herberg de Poeling.
Klik voor de openingstijden op de links.

Bij deze fietstocht wordt zoveel mogelijk gebruik gemaakt van fietsknooppunten.

Startpunt Door Broek en Bos

Café Restaurant Het Tramhuys
hoofdstraat 113
5481 AD Schijndel

coördinaten: N51.61770 E5.43613
Met dank aan de routemaker(s) Louis van de Wiel en aan de controleur(s) Corry van Oudheusden.

6 reacties

25 juni 2024   

foto
Reactie
Wat een heerlijk afwisselende route om te fietsen. Leuk om even rond te lopen bij de Schaapskooi. Genoeg moois van de Brabantse natuur te zien onderweg. Een stop bij Loos-Corswarem-Hoeve is de moeite waard. Lieve mensen die op het terras helpen.
Door Nico en Corry

21 augustus 2022   

Reactie
Voor deze omgeving vind ik dit de best geslaagde tocht. Beschaduwde smalle bospaadjes, vaak onverhard, open stukken, afwisselend en rustig. Wij reden de tocht vanaf Den Bosch, er komt dan ca. 6 km bij.
Door Conny

27 juni 2021   

Reactie
Op een mooie dag in juni enorm genoten van deze rustige en gevarieerde route. De fietspaden zijn soms smal en het gras erg hoog in de bermen.
Door Tineke

24 maart 2021   

foto
Reactie
Een fijne fietstocht door een landschap met variatie. Een kijkje nemen bij de schaapskooi is een aanrader (zie foto). Toppertjes vond ik onder andere het Wijboschbroek, Kasteel Heeswijk en de ringdijk bij Dungen.
Door Mieke

6 september 2020   

Reactie
Een prachtige fietsroute door natuurgebieden en landgoederen, met op vele plaatsen de mogelijkheid om aan te leggen voor een hapje en/of drankje. We hebben ervan genoten!
Door Annemarie

29 juni 2015   

foto
Reactie
Alle lof voor de maker van deze route. Nagenoeg de hele route bestaat uit (geen asfalt) prima begaanbare halfverharde fietspaden. Van begin tot eind een prachtige, heel afwisselende route die uitnodigt om vaker van te genieten.
Door Jose Smits en Wim Groot Kormelink

Gelieve opnieuw in te loggen.

Beste
Vanwege verbeteringen in veiligheid dient u opnieuw in te loggen om de website volledig te kunnen gebruiken.

je bent ingelogd als:

Word Abonnee!

Voor slechts € 13,50 heb je een jaar lang toegang tot De Mooiste Routes! Gedetailleerde routebeschrijvingen, topografische kaarten en gpx-files.

Ik word abonnee!

Bestel een losse route

Heb je geen abonnement maar wil je wel op pad met deze route? Klik op de knop 'koop deze route'. Na betaling van € 2,50 heb je direct toegang tot de route en kun je op pad!

Op pad met je smartphone

Je kunt onze routes ook volgen met je smartphone als gps. Dat gaat eigenlijk heel eenvoudig. Wil je hier meer over weten?  Lees hier verder.


een moment geduld...

je bent niet ingelogd

Om de aanvullende informatie voor routes te kunnen bekijken, moet je eerst ingelogd zijn, of een geldig abonnement hebben voor toegang tot deze route.

Wil je abonnee worden? Klik dan op "meer informatie"