Heerlijkheden

wandelroute - 11 km

Tijdens deze wandeling maakt u kennis met landgoed Heerlijkheid Mariënwaerdt van ruim 900ha. Gelegen in de kom van de rivier de Linge tussen de dorpen Beesd en Tricht. In deze oase van rust, ‘het openluchtmuseum van het rivierengebied' genoemd, is het aangenaam vertoeven. Op veel plaatsen lijkt het alsof de tijd heeft stilgestaan. Tussen de uitgestrekte groene akkers heerst een weldadige stilte en in de bossen heeft u grote kans op een onverwachte ontmoeting met leden van de wildpopulatie. Mariënwaerdt is van alle seizoenen thuis. In de lente kunt u genieten van de romantische bloesempracht langs de Appeldijk en als de bloesem verdwenen is kunt u uw hart ophalen aan de, in grote getale, aanwezige berenklauw. Liefhebbers van walnoten kunnen in het najaar hun hart ophalen onder de vele notenbomen die het landgoed telt.

Praktische informatie

De route is ook te bereiken vanaf station Beesd. Wel loopt u dan in totaal 1200m meer.
U wandelt over verkeersluwe smalle wegen en avontuurlijke graspaadjes.
Het is raadzaam, óók in de zomer een lange broek en waterdichte hoge schoenen te dragen, aangezien het na een fikse regenbui hier en daar drassig kan zijn.

Startpunt Heerlijkheden

De Stapelbakker
Mariënwaerdt, Oude Waag 21
4153 RC Beesd

coördinaten: N51.89459 E5.19855
Met dank aan de routemaker(s) Gert en Corrie Meurs en aan de controleur(s) Aad van Dorp.

10 reacties

26 april 2024   

foto
Reactie
Een mooie en rustige route, met plaatselijk behoorlijke gladheid door recente regen. De Appeldijk is wonderschoon met al die oude stammen in de meest fantatstische vormen. De moeite waard!
Door Maaike en Aad van Dorp

9 februari 2023   

Reactie
Gisteren 8 februari, deze hele mooie route gelopen. Prachtige dag, heerlijke zonnetje erbij. Het lijkt hier inderdaad dat de tijd hier heeft stil gestaan. We hebben genoten van deze prachtige tocht. Routemakers en controleur bedankt voor deze mooie route.
Door Familie Arts

10 april 2022   

Reactie
Mooie afwisselende route, op zondag wel druk. Zoveel mensen zijn we nog niet eerder tegengekomen op een wandeling van de mooiste routes.
Door Hélène

26 juni 2021   

foto
Reactie
Deze route is heel mooi ( en druk) als de fruitbomen bloeien, vooral die op het Appeldijkje. En op deze stralende zomerdag was de Bereklauw dan weer een verrassing, wow hele percelen. Prachtige wandeling dus.
Door Ien

26 april 2021   

foto
Reactie
Afwisselende route. Goed bereikbaar met de auto en ondanks een volle parkeerplaats was het rustig wandelen. Op de dijk was het erg druk met fietsers, de appelbomen waren dan ook bijzonder mooi en het was een lang weekend... recept voor drukte.
Door Marian

17 april 2021   

Reactie
Deze route is echt de moeite waard. Nog niet erg veel bloesem gezien maar genoeg om er toch van te hebben genoten. Mooi afwisselend landschap, begroeiingen, asfaltweggetjes, ouderwetse betonplaten, vennetje! Afsluitend met lekkers bij de Stapelbakker.
Door Bethy

4 november 2020   

foto
Reactie
Begin november. Bij de start was er 'koffie en koek to go' in verband met Corona. Ook een kaart met kleuren routes waardoor je de wandeling kan uitbreiden. Wat een mooi gebied. Aan de Linge gezeten zagen we een ijsvogel over het water scheren.
Door Harry den Hartog

18 mei 2018   

foto
Reactie
Makkelijke route over asfaltweggetjes en ouderwetse open betonplaten. Het complex Mariënwaerdt is een welkome verrassing. Veel groen grasland. Helaas weinig Linge gezien. Mooi weer en iets gegeten in Beesd. Gezellige middag.
Door Freek en Liesbeth

16 april 2017   

Reactie
Mooie route in de bloesemtijd, vooral op het dijkje was het volop genieten!
Door Patricia

6 februari 2016   

foto
Reactie
Deze mooie en afwisselende route is ook in de winter een aanrader. In januari kom je dan zo maar een prachtige struik tegen, vol met witte bloemen! Na veel regen zijn de onverharde paden alleen met geschikte schoenen begaanbaar.
Door Huib Kieboom

Gelieve opnieuw in te loggen.

Beste
Vanwege verbeteringen in veiligheid dient u opnieuw in te loggen om de website volledig te kunnen gebruiken.

je bent ingelogd als:

Word Abonnee!

Voor slechts € 13,50 heb je een jaar lang toegang tot De Mooiste Routes! Gedetailleerde routebeschrijvingen, topografische kaarten en gpx-files.

Ik word abonnee!

Bestel een losse route

Heb je geen abonnement maar wil je wel op pad met deze route? Klik op de knop 'koop deze route'. Na betaling van € 2,50 heb je direct toegang tot de route en kun je op pad!

Op pad met je smartphone

Je kunt onze routes ook volgen met je smartphone als gps. Dat gaat eigenlijk heel eenvoudig. Wil je hier meer over weten?  Lees hier verder.


een moment geduld...

je bent niet ingelogd

Om de aanvullende informatie voor routes te kunnen bekijken, moet je eerst ingelogd zijn, of een geldig abonnement hebben voor toegang tot deze route.

Wil je abonnee worden? Klik dan op "meer informatie"