In de Verdediging

57 km

Startpunt

De Heksenboom
Bosweg 40
5845 EB Sint Anthonis

coördinaten: N51.62650 E5.86115

Introductie

Vanaf het fantastisch gelegen Restaurant De Heksenboom gaat deze fietstocht over mooie paden en landweggetjes in noordelijke richting. In Mill, buigt u naar het westen af en komt langs het Defensie- of Peelkanaal. Dit kanaal is in 1939 gegraven als onderdeel van de Peel-Raamstelling, de zuidoostelijke verdedigingslinie van Nederland. De aanleg van het kanaal was een werklozenproject: het is met de schep gegraven.
Het vervolg van de route voert u langs vliegbasis Volkel. Deze basis speelt een belangrijke rol in de huidige verdediging van Nederland.
Via Odiliapeel komt u weer uit op het Defensiekanaal. U volgt dit kanaal een tijdje door een schitterend gebied. Door bossen en langs velden komt u met een ruime bocht weer terug bij uw startpunt in Sint Anthonis.

Praktische informatie

De Heksenboom is dagelijks geopend behalve op maandag.
In Mill komt u langs Grand Café 't Centrum.
Kijk op de websites naar de openingstijden.
Met dank aan de routemaker(s) Piet de Bruin en Mieke Timmer en aan de controleur(s) Rien de Schipper.

1 reactie

3 mei 2024   

Reactie
Aardige route door de Peel. Landbouw en natuur wisselen elkaar af. De resten van de verdedigingswerken aangelegd in de jaren dertig zijn nog op een paar plaatsen zichtbaar.
Door Rien

Gelieve opnieuw in te loggen.

Beste
Vanwege verbeteringen in veiligheid dient u opnieuw in te loggen om de website volledig te kunnen gebruiken.

je bent ingelogd als:

Word Abonnee!

Voor slechts € 13,50 heb je een jaar lang toegang tot De Mooiste Routes! Gedetailleerde routebeschrijvingen, topografische kaarten en gpx-files.

Ik word abonnee!

Bestel een losse route

Heb je geen abonnement maar wil je wel op pad met deze route? Klik op de knop 'koop deze route'. Na betaling van € 2,50 heb je direct toegang tot de route en kun je op pad!

Op pad met je smartphone

Je kunt onze routes ook volgen met je smartphone als gps. Dat gaat eigenlijk heel eenvoudig. Wil je hier meer over weten?  Lees hier verder.


een moment geduld...

je bent niet ingelogd

Om de aanvullende informatie voor routes te kunnen bekijken, moet je eerst ingelogd zijn, of een geldig abonnement hebben voor toegang tot deze route.

Wil je abonnee worden? Klik dan op "meer informatie"