Ronde Venen

17 km

Startpunt

Kanosteiger Vinkeveen
Ringdijk
3645 Vinkeveen

coördinaten: N52.21339 E4.92965

Introductie

Ronde Venen is een beschutte kanotocht die begint en eindigt in Vinkeveen. De grote plassen worden gemeden. U ontdekt talrijke bewoonde trekgaten, sloten en eilandjes en het onbedorven Achterbos, waar u de koeien vanuit uw kano recht in de ogen kunt kijken.
De route is in elk seizoen te varen. De waterlelies en dotterbloemen bloeien medio juni - medio juli. Mijd de drukke vakantiedagen: u bent dan zeker niet alleen op het water.

Praktische informatie

Parkeer uw auto in de wijk en ga het grasveld op in de hoek Talingenlaan-Meeuwenlaan. De kanosteiger vindt u als u de trap opgaat.

Onderweg komt u kanorustplaatsen tegen, waar u ook kunt picknicken. Horeca is in Vinkeveen, sanitair op de Zandeilanden. U hoeft uw kano nergens over te dragen.

Gaat u alleen varen, dan is bij de instapplaats een kanokarretje handig.
Met dank aan de routemaker(s) Karst Quast en aan de controleur(s) Carla Stigter.

1 reactie

9 september 2018   

Reactie
We hebben deze route gevaren met als startpunt jachthaven Bon (o.a. vanwege reistijd vanuit A'dam en parkeermogelijkheden). Pauze nabij "Zonneweide". Laatste stuk over de open plas. Mooie afwisselende tocht, prima beschrijving.
Door Hans van Dongen

Gelieve opnieuw in te loggen.

Beste
Vanwege verbeteringen in veiligheid dient u opnieuw in te loggen om de website volledig te kunnen gebruiken.

je bent ingelogd als:

Word Abonnee!

Voor slechts € 13,50 heb je een jaar lang toegang tot De Mooiste Routes! Gedetailleerde routebeschrijvingen, topografische kaarten en gpx-files.

Ik word abonnee!

Bestel een losse route

Heb je geen abonnement maar wil je wel op pad met deze route? Klik op de knop 'koop deze route'. Na betaling van € 2,50 heb je direct toegang tot de route en kun je op pad!

Op pad met je smartphone

Je kunt onze routes ook volgen met je smartphone als gps. Dat gaat eigenlijk heel eenvoudig. Wil je hier meer over weten?  Lees hier verder.


een moment geduld...

je bent niet ingelogd

Om de aanvullende informatie voor routes te kunnen bekijken, moet je eerst ingelogd zijn, of een geldig abonnement hebben voor toegang tot deze route.

Wil je abonnee worden? Klik dan op "meer informatie"