Kastelentocht Z-Bommelerwaard

fietsroute - 43 km of 47 km

Kastelentocht Zuid-Bommelerwaard is een mooie fietsroute door een weids landschap. U komt langs de kastelen van Nederhemert-Zuid, Well, Ammersoyen en Zaltbommel.
De route gaat over dijken, paadjes en rustige weggetjes.

Praktische informatie

De route is eenvoudig bereikbaar vanaf station Zaltbommel.
Met een pontje steekt u de Afgedamde Maas over.
Vaartijden: maart t/m oktober van 8 - 18 uur. Op zondag vaart de pont niet. Er is ook een alternatieve route in geval de pont niet vaart. De route is dan ongeveer 4 km langer.

In Zaltbommel zijn verschillende gezellige horecagelegenheden.
Na ruim 15km passeert u Speeltuin Nederhemert met horeca. De openingstijden wisselen per seizoen.
Even verderop komt u langs de horecagelegenheden 't Wellse Veerhuis en Restaurant Het Oude Veerhuis, beiden met een terras met mooi uitzicht op de Maas.
Ongeveer halverwege, in Ammerzoden, kunt u ook nog pauzeren bij Bakkerij Jack de Wit, geopend op ma t/m za vanaf 8.30 uur.
In Ammerzoden is Kasteel Ammersoyen het bezichtigen waard.

Startpunt Kastelentocht Z-Bommelerwaard

Fietstop Zaltbommel
Beersteeg
5301 HR Zaltbommel

coördinaten: N51.81040 E5.24080
Met dank aan de routemaker(s) Loes en Theo van den Dool en aan de controleur(s) Rien de Schipper.

3 reacties

12 mei 2021   

foto
Reactie
Een heerlijke fietstocht in het rivierenland. Erg leuk het pontje naar Nederhemert-Zuid. Wat een idyllische plek daar. En natuurlijk de kastelen. Het kasteel in Ammerzoden lag er prachtig bij in de zon.
Door Mieke

30 maart 2021   

foto
Reactie
Mooie tocht door een Hollands landschap met veel boerderijen, akkers en veel knotwilgen. We hadden geluk met het prachtige weer en de natuur die nu uit loopt. Ook veel vogels gezien . En natuurlijk de kastelen. Deze vonden we echt mooi op deze route.
Door Joke en Jaap

18 augustus 2018   

foto
Reactie
Kastelentocht, en dat was het. Prachtig gelegen in Hollands landschap tussen Maas en Waal. De kastelen lagen er mooi bij en de uitleg van Theo was heel fijn. Verder heerlijk gefietst door een gebied waar je niet zo snel komt. Bedankt Loes en Theo!
Door Thea Ackema

Gelieve opnieuw in te loggen.

Beste
Vanwege verbeteringen in veiligheid dient u opnieuw in te loggen om de website volledig te kunnen gebruiken.

je bent ingelogd als:

Word Abonnee!

Voor slechts € 13,50 heb je een jaar lang toegang tot De Mooiste Routes! Gedetailleerde routebeschrijvingen, topografische kaarten en gpx-files.

Ik word abonnee!

Bestel een losse route

Heb je geen abonnement maar wil je wel op pad met deze route? Klik op de knop 'koop deze route'. Na betaling van € 2,50 heb je direct toegang tot de route en kun je op pad!

Op pad met je smartphone

Je kunt onze routes ook volgen met je smartphone als gps. Dat gaat eigenlijk heel eenvoudig. Wil je hier meer over weten?  Lees hier verder.


een moment geduld...

je bent niet ingelogd

Om de aanvullende informatie voor routes te kunnen bekijken, moet je eerst ingelogd zijn, of een geldig abonnement hebben voor toegang tot deze route.

Wil je abonnee worden? Klik dan op "meer informatie"