Rommelroute

wandelroute - 15 km

Rommelroute is een fraaie wandeling door het Achterhoekse landschap. U wandelt over deels verharde en deels onverharde paden door bos en over boerenland. De route slingert door het Meddoseveen, een uniek natuurgebied. Ook maakt u kennis met het karakteristieke coulisselandschap rondom Winterswijk.

Praktische informatie

De route is ook bereikbaar vanaf station Winterswijk West en is dan 16km lang.
Let op: aangezien het adres van het startpunt niet voorkomt in navigatiesystemen, kunt u het volgende doen.
Gebruik Meekertweg 6, 7102 GE Winterswijk als NAW-gegevens voor uw navigatiesysteem. Dit is van het nabijgelegen bungalowpark 't Rommelgebergte. Het park bevindt zich aan uw rechterhand. Rij rechtdoor en neem de eerste brede zandweg naar links, Arrasveldweg. Na ongeveer 200m ligt links de parkeerplaats (met een lage ijzeren afzetting).

Onderweg is geen horeca.

In het zomerseizoen is het gebruiken van een anti-muggenmiddel geen overbodige luxe.

Startpunt Rommelroute

Bosparkeerplaats
Arrisveldweg
7102 GE Winterswijk

coördinaten: N51.98510 E6.67990
Met dank aan de routemaker(s) Jan Korten en Jan ter Haar en aan de controleur(s) Saskia Baas.

7 reacties

20 maart 2021   

foto
Reactie
Helemaal eens met alle positieve reacties dat het Meddose Veen het hoogtepunt van deze wandeling is. Het veen is dit seizoen zoals veen hoort te zijn (drassig!) en het vlonderpad is twee planken smal met hier en daar een uitwijk voor tegenliggers.
Door Ria

29 juli 2020   

Reactie
Deze route heeft zeker mooie delen maar ook lange stukken klinkerweg of fietspad met redelijk veel (fiets)verkeer. Uitzicht op industrie Winterswijk en door bungalowpark vond ik ook niet echt mooi. Geheel wat tegenvallend.
Door Irene

17 april 2019   

foto
Reactie
Precies drie jaar geleden heb ik deze wandeling ook gedaan. En opnieuw weer genoten van deze rustige, landelijke omgeving. Het veen was nu al erg droog, als dat maar goed gaat....
Door Mieke

11 mei 2018   

foto
Reactie
Een gevarieerd landschap, rustige paden en genoeg bankjes om op uit te rusten en te genieten. In deze periode bloeiden vele rododendrons: een prachtige omzoming van het landschap. Het Meddose Veen was schitterend.
Door Louis Verhaar en José Faassen

8 oktober 2017   

foto
Reactie
Heerlijke herfstkleuren, veel rood-met-witte-stippen en mooie bospaadjes. Het verrassende toetje van de dag was het ruige Meddoseveen, met vanaf de uitkijktoren een prachtig uitzicht over het gebied en een schaapskudde langs de Tolkampweg.
Door Harm en Tiny van der Meer

16 april 2016   

foto
Reactie
Een leuke wandeling door een landelijke omgeving. In deze periode heel erg rustig. Het Meddose Veen is prachtig. Het was wel een beetje drassig, maar prima te doen met behulp van het vlonderpad en de vele 'knuppelpaadjes'.
Door Mieke Timmer

19 augustus 2015   

foto
Reactie
Prettige wandeling in de mooie Achterhoek. Veel landelijke tafereeltjes. Een heideveld met jeneverbes. Hoogtepunt van de route is het moerasgebied van het Meddose Veen. Een goede beschrijving en aangenaam wandelweer maakten deze wandeldag geslaagd!
Door Adri Jansen

Gelieve opnieuw in te loggen.

Beste
Vanwege verbeteringen in veiligheid dient u opnieuw in te loggen om de website volledig te kunnen gebruiken.

je bent ingelogd als:

Word Abonnee!

Voor slechts € 13,50 heb je een jaar lang toegang tot De Mooiste Routes! Gedetailleerde routebeschrijvingen, topografische kaarten en gpx-files.

Ik word abonnee!

Bestel een losse route

Heb je geen abonnement maar wil je wel op pad met deze route? Klik op de knop 'koop deze route'. Na betaling van € 2,50 heb je direct toegang tot de route en kun je op pad!

Op pad met je smartphone

Je kunt onze routes ook volgen met je smartphone als gps. Dat gaat eigenlijk heel eenvoudig. Wil je hier meer over weten?  Lees hier verder.


een moment geduld...

je bent niet ingelogd

Om de aanvullende informatie voor routes te kunnen bekijken, moet je eerst ingelogd zijn, of een geldig abonnement hebben voor toegang tot deze route.

Wil je abonnee worden? Klik dan op "meer informatie"