Achterste Rith

wandelroute - 15 km of 25 km

Deze afwisselende wandeling brengt u van Rijsbergen naar het landgoed Liesbos en weer terug. De route volgt landelijke weggetjes die slingeren van boerderij naar boerderij, en laat u kennismaken met beekdalen, landgoederen en kleine natuurgebieden. Zo komt u in de twee Krabbebossen en het Liesbos en via de inkorting in de Vloeiweide

Praktische informatie

De lange route van 25km leidt u naar het landgoed Liesbos met volop horeca, maar gaat wel over lange stukken verharde weg. De ingekorte versie van 15km heeft minder asfalt en gaat door de schitterende Vloeiweide.
Wilt u alleen de noordelijke helft lopen, parkeer uw auto dan bij het Liesbos en start bij nummer 5. De inkorting loopt u dan wel tegen de beschreven richting in.
Bij nat weer kunnen paden in de landgoederen modderig zijn.
Horeca is er op meerdere plaatsen. Halverwege de route, in het Liesbos, ligt Restaurant Boswachter Liesbosch, open vanaf 11uur, op maandag gesloten.

Startpunt Achterste Rith

Busstation Rijsbergen
Gommersstraat
4891 XL Rijsbergen

coördinaten: N51.51800 E4.69880
Met dank aan de routemaker(s) Jan van der Sman en aan de controleur(s) Annemiek Wilmink.

4 reacties

24 februari 2021   

Reactie
De route van 15 km gelopen. Viel tegen weinig afwisseling met schaarse fraaie stukken zoals de inkorting. Veel brede paden en 80% verhard(asfalt).
Door Bert van der Knaap

10 november 2020   

Reactie
Een mooie route, die ik zeker nogmaals ga lopen. ik kan deze route zeker aanbevelen.
Door Hennie

3 januari 2019   

Reactie
Heb de ingekorte versie van 15 km gewandeld. Mooie wandelroute met veel afwisseling en weinig motorische voertuigen.
Door Elisabeth

6 juni 2015   

foto
Reactie
Mooie wandeling tot en met het Liesbos. Na het Liesbos valt de wandeling tegen (1 of 2 sterren), vooral omdat je lange stukken langs de weg loopt. Verrassend was weer wel de ambachtelijke ijsboerderij ongeveer 5 km voor het einde; een rustpauze waard!
Door Nicole

Gelieve opnieuw in te loggen.

Beste
Vanwege verbeteringen in veiligheid dient u opnieuw in te loggen om de website volledig te kunnen gebruiken.

je bent ingelogd als:

Word Abonnee!

Voor slechts € 13,50 heb je een jaar lang toegang tot De Mooiste Routes! Gedetailleerde routebeschrijvingen, topografische kaarten en gpx-files.

Ik word abonnee!

Bestel een losse route

Heb je geen abonnement maar wil je wel op pad met deze route? Klik op de knop 'koop deze route'. Na betaling van € 2,50 heb je direct toegang tot de route en kun je op pad!

Op pad met je smartphone

Je kunt onze routes ook volgen met je smartphone als gps. Dat gaat eigenlijk heel eenvoudig. Wil je hier meer over weten?  Lees hier verder.


een moment geduld...

je bent niet ingelogd

Om de aanvullende informatie voor routes te kunnen bekijken, moet je eerst ingelogd zijn, of een geldig abonnement hebben voor toegang tot deze route.

Wil je abonnee worden? Klik dan op "meer informatie"