Naar De Nijenbeek

10 km

Startpunt

P tegenover Ribhouse Texas
Beekzichtweg 38
7383 GA Voorst

coördinaten: N52.17630 E6.14022

Introductie

Tijdens deze wandeling gaat u op pad naar De Nijenbeek, een bijzondere kasteelruïne aan de IJssel, tussen Zutphen en Deventer. U wandelt langs akkers en velden, door bos en over dijken. Vanaf de oude Bomendijk heeft u doorkijkjes op wielen en op weilanden omzoomd met meidoornheggen. De IJsseldijk biedt mooi uitzicht op de rivier. Ongeveer halverwege de route komt u bij De Nijenbeek. De ruïne ligt op een prachtige plek in het IJssellandschap. Het is aanlokkelijk om hier even te pauzeren.

Praktische informatie

U kunt parkeren tegenover Ribhouse Texas op de groenstenen in de berm.
Komt u met de bus, stap dan uit bij halte Gietelo, De Nieuwenhof.

Het restaurant bij de start gaat pas aan het eind van de middag open. Na ongeveer 1km komt u langs de koffie- en theeschenkerij van Bakkerij Bril. Deze is alleen op zondag gesloten.
Verder is er geen horeca langs de route.
Bij De Nijenbeek staan een paar bankjes, waarvan er eentje overdekt is.

U kunt de ruïne alleen bezoeken onder leiding van een gids (gratis) in weekenden van half juli tot eind oktober. Hiervoor moet u vooraf reserveren. Kijk voor meer info de website van De Nijenbeek.

Een paar keer moet u over een hekje klimmen.
Een pad door de weilanden kan in de winter glibberig zijn.
Met dank aan de routemaker(s) Janneke van de Bunt en aan de controleur(s) Ria Wilmink.

6 reacties

16 oktober 2022   

Reactie
Mooie route, onderweg een dassenburcht gezien en twee reebokjes. Veel paden gaan door grasland. Dank aan de makers!
Door Hélène

27 augustus 2022   

foto
Reactie
Wat een mooie afwisselende wandeling. Met honden zijn overstapjes soms wat lastig maar uiteindelijk wel te doen. Een aanrader dus!
Door Nicole en Mirjam

28 oktober 2021   

foto
Reactie
Het is prettig wandelen in het IJsselgebied. De hoogtepunten op deze "overstapjes" route: het prachtige Juffersgat, ruïne Nijenbeek, strak gesnoeide meidoornheggen, verrassend veel bos en natuurlijk de mooie IJssel. Een tocht om aan te bevelen.
Door Jan en Willy ter Haar

25 oktober 2021   

foto
Reactie
Zeer afwisselende wandeling van begin tot eind in een prachtige omgeving. Een kruising van Maasheggen en Achterhoek, gelardeerd met een bomendijk en zicht op de IJssel. Top!
Door C en A Daalder

17 oktober 2021   

Reactie
Een gevarieerde wandeling in een prachtige omgeving. Coulisselandschap afgewisseld met stukken bos. Geen geschikte wandeling met grote honden vanwege de overstapjes. De routebeschrijving is uitstekend.
Door Saskia en Jan

14 september 2021   

foto
Reactie
Ontspannen nazomeren met vijf sterren! Juist omdat het geen lange route is kun je alle tijd nemen om van het gevarieerde IJssellandschap te genieten. En in najaar of winter kun je actief doorstappen tussen de overstapjes!
Door Ria

Gelieve opnieuw in te loggen.

Beste
Vanwege verbeteringen in veiligheid dient u opnieuw in te loggen om de website volledig te kunnen gebruiken.

je bent ingelogd als:

Word Abonnee!

Voor slechts € 13,50 heb je een jaar lang toegang tot De Mooiste Routes! Gedetailleerde routebeschrijvingen, topografische kaarten en gpx-files.

Ik word abonnee!

Bestel een losse route

Heb je geen abonnement maar wil je wel op pad met deze route? Klik op de knop 'koop deze route'. Na betaling van € 2,50 heb je direct toegang tot de route en kun je op pad!

Op pad met je smartphone

Je kunt onze routes ook volgen met je smartphone als gps. Dat gaat eigenlijk heel eenvoudig. Wil je hier meer over weten?  Lees hier verder.


een moment geduld...

je bent niet ingelogd

Om de aanvullende informatie voor routes te kunnen bekijken, moet je eerst ingelogd zijn, of een geldig abonnement hebben voor toegang tot deze route.

Wil je abonnee worden? Klik dan op "meer informatie"