Op en Top Vierhouten

44 km

Startpunt

Parkeerterrein Cannenburch
Maarten van Rossumplein 4
8171 EB Vaassen

coördinaten: N52.29020 E5.96529

Introductie

Op en Top Vierhouten is een tweedaagse ontdekkingstocht door de bossen en over de prachtige heidevelden tussen Vaassen en Vierhouten. De eerste dag is 23km lang en op dag twee wandelt u 21km.
De wandeling is bijna geheel onverhard en begint bij kasteel Cannenburch met de mooie kasteeltuin. Via het sprengengebied de Motketel en door de bossen van Kroondomein Het Loo en het Vierhouterbos leidt de route u naar de Noorderheide. Daar heeft havenbaron D.G. van Beuningen lang geleden bijzondere waterwerken aangelegd, onder andere betonnen beekjes en piramides. Over het enorme heideveld wandelt u naar Vierhouten.
De tweede dag gaat via het Hendrik Mouwenveld naar Het Verscholen Dorp, een onderduikersplek uit de Tweede Wereldoorlog die midden in de bossen ligt. De nagebouwde hutten geven een indruk van de situatie van toen. Na nog enkele mooie heidevelden waaronder Landgoed Welna en de Tongerense Heide keert u via het Veluwse boerenland terug naar kasteel Cannenburch.

Praktische informatie

Vlakbij het startpunt is bushalte Centrum Vaassen. Deze bus rijdt tussen Apeldoorn en Zwolle.

Bij het startpunt, in een van de bijgebouwen van het kasteel, bevindt zich Restaurant 't Koetshuis. In het vlakbij gelegen centrum van Vaassen zijn verschillende horecagelegenheden.
Kijk voor de openingstijden van Kasteel Cannenburch op de website.
Hier leest u informatie over piramides en waterwerken op de Noorderheide.
Houd er rekening mee dat er op beide dagen onderweg geen horecagelegenheden zijn.

De overnachting In Vierhouten moet u zelf regelen. Er zijn verschillende overnachtingsmogelijkheden. Hotel Restaurant De Vossenberg vindt u bij het eindpunt van de eerste dag.
Met dank aan de routemaker(s) Mieke Timmer en aan de controleur(s) Marianne Persoon.

3 reacties

14 november 2023   

Reactie
Tijdens een 5-daagse trektocht met rugzak. Deze route gebruikt om van Vierhouten naar Vaassen te lopen. Indrukwekkende en rustige heidevelden en mooie bossen. Wij hebben genoten van deze mooie wandeling.
Door Sjaak

9 juni 2023   

foto
Reactie
Goed beschreven route in een mooi stukje Nederland. Over bijna geheel onverharde paden. Van eenmanspaadjes tot bredere paden. Door bos over heide. Waar je kunt genieten van de rust en de natuur. Ook een mooie route om te lopen als de hei bloeit.
Door Conny en Willy

14 februari 2023   

foto
Reactie
Wat hebben wij genoten van deze fraaie 2-daagse. Een afwisselend landschap met ruimte, rust, sprengengebied en een indrukwekkend verscholen dorp. Twee dagen zon en een prima overnachting bij Hotel De Vossenberg.
Door Mieke en Marianne

Gelieve opnieuw in te loggen.

Beste
Vanwege verbeteringen in veiligheid dient u opnieuw in te loggen om de website volledig te kunnen gebruiken.

je bent ingelogd als:

Word Abonnee!

Voor slechts € 13,50 heb je een jaar lang toegang tot De Mooiste Routes! Gedetailleerde routebeschrijvingen, topografische kaarten en gpx-files.

Ik word abonnee!

Bestel een losse route

Heb je geen abonnement maar wil je wel op pad met deze route? Klik op de knop 'koop deze route'. Na betaling van € 2,50 heb je direct toegang tot de route en kun je op pad!

Op pad met je smartphone

Je kunt onze routes ook volgen met je smartphone als gps. Dat gaat eigenlijk heel eenvoudig. Wil je hier meer over weten?  Lees hier verder.


een moment geduld...

je bent niet ingelogd

Om de aanvullende informatie voor routes te kunnen bekijken, moet je eerst ingelogd zijn, of een geldig abonnement hebben voor toegang tot deze route.

Wil je abonnee worden? Klik dan op "meer informatie"