De Groene Wogmeer

17 km

Startpunt

NS station Obdam
Stationsweg 1
1713 HM Obdam

coördinaten: N52.67788 E4.90880

Introductie

Er wacht u na de aanloop vanuit Obdam een afwisseling van dijkjes, weilanden, koeien, schapen en paarden, velden met soorten kool, gras en mais, en in het voorjaar wat tulpenvelden. Boerderijen op afstand, kerktorentjes in de verte, molens, wuivende rietkragen en steeds het water van de Ringsloot dichtbij. Verder komt u door de waterbergingen Hensbroek (13 hectare) en aan het einde Weijdemeer (6 hectare), beide ook weidevogelleefgebied. De dorpen Obdam en Spierdijk zorgen voor afwisseling van de alom heersende landelijke rust, stilte en ruimte in dit agrarisch binnengebied.

Praktische informatie

Het startpunt is bereikbaar met trein en bus, uitstaphalte station Obdam.

In Obdam, hoek Dorpstraat/Kerkweg, is Bakker Koning van ma tot en met za dagen open vanaf 8 uur. U kunt er terecht voor koffie met een lekkernij. Het Broodboetje is een winkel en koffiehuis in Spierdijk, Spierdijkerweg 108, waar mensen met een (verstandelijke) beperking met ondersteuning van begeleiders werken. Van ma tot en met za van 9 - 16 uur open voor koffie met een lekkernij. In de zomer is er een buitenterras. Op de terugweg komt u in Obdam langs De Amethist, Dorpsstraat 132. Deze horecagelegenheid is op wo tot en met vr geopend vanaf 16 - 22 uur en op za en zo vanaf 12 uur.
Bij het eindpunt van de route vindt u Pizza Station Obdam, wo tot en met zo open vanaf 17 - 21 uur.

Het voetpad, dat over particuliere erven en agrarische percelen loopt, is een openbaar toegankelijk pad. Vanwege de veelal onverharde ondergrond wordt het dragen van hoge wandelschoenen aanbevolen. Bij langdurige regenval kunnen delen van de route modderig zijn. De beste wandelperiode voor de route is half april tot half oktober, met weinig wind en een zonnetje erbij. De wandeling telt 42 overstapjes en schrikdraadafsluitingen. De laatste kunt u veelal omzeilen door even het handvat waar de draad mee verbonden is los te maken. Vele overstapjes hebben hun beste tijd gehad; ze worden 2023/2024 vernieuwd. Een hoog gelegen voetgangersbrug brengt u veilig over de rijbanen van de N194.
Met dank aan de routemaker(s) Wiebe de Bruin en aan de controleur(s) Quirinus Schouten en Ton de Jong.

Gelieve opnieuw in te loggen.

Beste
Vanwege verbeteringen in veiligheid dient u opnieuw in te loggen om de website volledig te kunnen gebruiken.

je bent ingelogd als:

Word Abonnee!

Voor slechts € 13,50 heb je een jaar lang toegang tot De Mooiste Routes! Gedetailleerde routebeschrijvingen, topografische kaarten en gpx-files.

Ik word abonnee!

Bestel een losse route

Heb je geen abonnement maar wil je wel op pad met deze route? Klik op de knop 'koop deze route'. Na betaling van € 2,50 heb je direct toegang tot de route en kun je op pad!

Op pad met je smartphone

Je kunt onze routes ook volgen met je smartphone als gps. Dat gaat eigenlijk heel eenvoudig. Wil je hier meer over weten?  Lees hier verder.


een moment geduld...

je bent niet ingelogd

Om de aanvullende informatie voor routes te kunnen bekijken, moet je eerst ingelogd zijn, of een geldig abonnement hebben voor toegang tot deze route.

Wil je abonnee worden? Klik dan op "meer informatie"