Ommetje Zuylestein

7 km

Startpunt

Muziektent
Kerkplein
3956 BW Leersum

coördinaten: N52.01110 E5.43374

Introductie

Tussen Utrecht en Rhenen ligt een bijna aaneengesloten gordel van buitenplaatsen en landgoederen met overwegend 19e-eeuwse landschapsparken. Waan u in de oude tijd en geniet van deze mooie wandeling die u voert over een van deze landgoederen, genaamd Zuylestein.

Praktische informatie

Parkeren is mogelijk op de parkeerplaats Kerkplein of op de parkeerplaats aan de Scherpenzeelseweg ter hoogte van de huisnr. 5 en 7.

Voor een consumptie kunt u na ruim een kilometer terecht bij de Landgoedwinkel Zuylestein, geopend op vr en zo van 11 tot 17 uur.
Op twee derde van de wandeling vindt u Lorijn, waar u wo-zo vanaf 10 uur terecht kunt voor een hapje of drankje.
Met dank aan de routemaker(s) Fred den Hertog en Marion den Hertog en aan de controleur(s) Anne-Marie Blomesath.

4 reacties

30 oktober 2022   

Reactie
De route viel ons erg tegen. Jammer de aanlooproute langs de grote weg. (De route loopt maar een klein stukje door het dorp, red.) Beter parkeer je lángs deze grote weg, ter hoogte van de gele pijltjes op de kaart. Je komt veel mensen tegen, mede omdat deze route grote stukken van het Cotlandenpad volgt.
Door Patricia

11 december 2021   

Reactie
Leuke wandeling en lekker ommetje. Gelopen met mistig weer, waardoor het landschap een mystieke uitstraling kreeg. De paden op het Landgoed waren behoorlijk modderig.
Door Ien

2 september 2020   

Reactie
Leuke wandeling. De wandeling na Nassau Zuylestein is een stuk waar de honden los mogen lopen.
Door D. Hoppenbrouwer

4 december 2019   

foto
Reactie
Een mooie, korte wandeling op de grens van rivierenland en heuvelrug. Verrassende doorkijkjes gecombineerd met prachtige panorama's. Doen!
Door Jos

Gelieve opnieuw in te loggen.

Beste
Vanwege verbeteringen in veiligheid dient u opnieuw in te loggen om de website volledig te kunnen gebruiken.

je bent ingelogd als:

Word Abonnee!

Voor slechts € 13,50 heb je een jaar lang toegang tot De Mooiste Routes! Gedetailleerde routebeschrijvingen, topografische kaarten en gpx-files.

Ik word abonnee!

Bestel een losse route

Heb je geen abonnement maar wil je wel op pad met deze route? Klik op de knop 'koop deze route'. Na betaling van € 2,50 heb je direct toegang tot de route en kun je op pad!

Op pad met je smartphone

Je kunt onze routes ook volgen met je smartphone als gps. Dat gaat eigenlijk heel eenvoudig. Wil je hier meer over weten?  Lees hier verder.


een moment geduld...

je bent niet ingelogd

Om de aanvullende informatie voor routes te kunnen bekijken, moet je eerst ingelogd zijn, of een geldig abonnement hebben voor toegang tot deze route.

Wil je abonnee worden? Klik dan op "meer informatie"