Wolfheze bij hoog en bij laag

23 km of 36 km

Startpunt

NS station Wolfheze
Parallelweg 5
6874 BH Wolfheze

coördinaten: N52.00570 E5.79214

Introductie

Wolfheze bij hoog en bij laag is een fietstocht die u voert rond heide en bos en u langs de Airborne Begraafplaats en Kasteel Doorwerth naar de Rijn brengt. Daar kunt u pauzeren en met frisse energie terugtrappen naar het hoge deel van de Vallei. Het is dus vooral in het tweede deel een stevige trap. Wie daar tegenop ziet kan al vóór het zware werk terug naar de start. Veel plezier!

Praktische informatie

U komt langs Planken Wambuis dagelijks geopend vanaf 10 uur.
In Kasteel Doorwerth is een museum gevestigd en een zelfbedieningsrestaurant. Geopend van 11 tot 17 uur op dinsdag tot zondag.
Met dank aan de routemaker(s) Klaas Leffring en aan de controleur(s) Gijs Bos.

7 reacties

3 september 2023   

foto
Reactie
Mooie route, fijne fietspaden.
Door Ellen

3 april 2021   

Reactie
Prachtige afwisselende tocht, met het kasteel langs de rivier als hoogtepunt. Hoewel er veel wandelaars en fietsers waren was het nergens onplezierig druk op deze Paaszaterdag.
Door Annemieke en Joost

28 september 2020   

Reactie
Wie van een afwisselende omgeving en van klimmen en dalen houdt en belangstelling heeft voor de geschiedenis van de Slag om Arnhem is deze route een aanbeveling. Zoals de routebeschrijving al aangeeft: pas op voor gladde klinkerwegen.
Door Annie en Ben van Lochem

13 september 2020   

foto
Reactie
De tocht was niet nieuw voor mij, maar ik heb er weer van genoten. Veel mooie fietspaden. De Italiaanseweg is een bijzondere weg waarbij je helemaal afdaalt naar het mooie Kasteel Doorwerth.
Door Mieke

18 augustus 2020   

Reactie
Mooie route, vandaag gefietst.
De route is door het bos en de heide die erg mooi in bloei staat.
Daarna langs kasteel Doorwerth dat ook mooi is.
Kortom een leuke route om te fietsen.
Door Hetty

23 juni 2019   

foto
Reactie
Een leuke tocht, ook om te fietsen met warm weer. Je rijdt lekker veel door de bossen. Erg leuk is het voorzichtig afdalen naar Kasteel Doorwerth. Deze dag was het daar druk vanwege een braderie. Normaal een leuke pauzeplek op de binnenplaats.
Door Mieke

16 maart 2017   

foto
Reactie
Op het uitgestrekte heideveld van Planken Wambuis een vroege veldleeuwerik gezien. De beklinkerde Italiaanse weg biedt een mooie afdaling naar kasteel Doorwerth.
Door Gijs Bos

Gelieve opnieuw in te loggen.

Beste
Vanwege verbeteringen in veiligheid dient u opnieuw in te loggen om de website volledig te kunnen gebruiken.

je bent ingelogd als:

Word Abonnee!

Voor slechts € 13,50 heb je een jaar lang toegang tot De Mooiste Routes! Gedetailleerde routebeschrijvingen, topografische kaarten en gpx-files.

Ik word abonnee!

Bestel een losse route

Heb je geen abonnement maar wil je wel op pad met deze route? Klik op de knop 'koop deze route'. Na betaling van € 2,50 heb je direct toegang tot de route en kun je op pad!

Op pad met je smartphone

Je kunt onze routes ook volgen met je smartphone als gps. Dat gaat eigenlijk heel eenvoudig. Wil je hier meer over weten?  Lees hier verder.


een moment geduld...

je bent niet ingelogd

Om de aanvullende informatie voor routes te kunnen bekijken, moet je eerst ingelogd zijn, of een geldig abonnement hebben voor toegang tot deze route.

Wil je abonnee worden? Klik dan op "meer informatie"