Cootje Stroe

wandelroute - 17 km

Cootje Stroe is een stoere en pittige wandeling van de legerplaats de Harskamp via het pittoreske Kootwijk naar het Veluwse dorp Stroe. De wandeling voert u door bossen, over het Kootwijkerzand, door de Stroese Bergen en de Stroese Heide, bekend om zijn levendige natuur met zandhagedissen en de levendbarende hagedis. Het gebied staat ook bekend als leefgebied van reeën, edelherten en wilde zwijnen.
Trek stevige wandelschoenen aan, neem een verrekijker mee en ga op pad voor deze natuurbelevenis.

Praktische informatie

De wandeling is goed te bereiken met OV, uw uitstaphalte van buslijn 107 Ede-Wageningen - Putten is de halte Hoog Buurloseweg in Harskamp. Daar vlakbij is ook de parkeerplaats. Komt u met de auto dan moet u na de wandeling terugreizen met de bus 107 van het centrum Stroe naar de parkeerplaats. De bus doet er 6 minuten over.

In Kootwijk zijn er op de fraaie Brink twee horecagelegenheden, Gasterij 't Hilletje en Restaurant De Brinkhof.
In het centrum van Stroe vindt u Café Cafetaria Restaurant De Rotterdammer.
Raadpleeg de websites voor de openingstijden.

Startpunt Cootje Stroe

P Veluwe Harskamp
Hoog Buurloseweg 1; N310 tegenover Braeckweg
6732 EP Harskamp

coördinaten: N52.14780 E5.73683
Met dank aan de routemaker(s) Peter Werkhoven en aan de controleur(s) Guus van Boven.

2 reacties

8 februari 2018   

foto
Reactie
Samen met mijn vrouw en de twee honden van mijn dochter deze prachtige lijnwandeling gelopen. De wandeling is erg afwisselend. Vooral het Kootwijkerzand is erg mooi. Wandeling is in elk jaargetijde prachtig om te lopen. Pluim voor de routemaker.
Door Fam. M.F. Sinke

18 oktober 2017   

foto
Reactie
Wat een heerlijke tocht! Stille naaldbossen, een uitgestrekte zandvlakte, leuke horeca, schitterende vergezichten, grillige eiken, mooie heide en dat alles op een stralende dag. Dan blijft er weinig te wensen over. Ergens tussen de 4 en 5 sterren.
Door Marcel en Janneke

Gelieve opnieuw in te loggen.

Beste
Vanwege verbeteringen in veiligheid dient u opnieuw in te loggen om de website volledig te kunnen gebruiken.

je bent ingelogd als:

Word Abonnee!

Voor slechts € 13,50 heb je een jaar lang toegang tot De Mooiste Routes! Gedetailleerde routebeschrijvingen, topografische kaarten en gpx-files.

Ik word abonnee!

Bestel een losse route

Heb je geen abonnement maar wil je wel op pad met deze route? Klik op de knop 'koop deze route'. Na betaling van € 2,50 heb je direct toegang tot de route en kun je op pad!

Op pad met je smartphone

Je kunt onze routes ook volgen met je smartphone als gps. Dat gaat eigenlijk heel eenvoudig. Wil je hier meer over weten?  Lees hier verder.


een moment geduld...

je bent niet ingelogd

Om de aanvullende informatie voor routes te kunnen bekijken, moet je eerst ingelogd zijn, of een geldig abonnement hebben voor toegang tot deze route.

Wil je abonnee worden? Klik dan op "meer informatie"